Șofer fugar oprit de polițiști cu banda cu țepi, pe drumul Brodina - Straja. Era în stare de ebrietate

Duminică, 4 iunie 2023, în jurul orei 18:40, lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus au depistat autoturismul Bentley care circula pe DJ 209 G, din direcția Brodina către Straja, circulând cu viteza de 79 km/h în localitate.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, moment în care conducătorul auto a încetinit, iar în momentul în care a ajuns în apropierea autospecialei de poliție, a demarat în tombă.

S-a solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliție care se afla de asemenea în cadrul acțiunii, pe raza comunei Straja.

La aproximativ doi kilometri de locul unde i s-a efectuat semnal de oprire, s-a procedat la blocarea de către cel de-al doilea echipaj, efectuând din nou semnal de oprire autoturismului, unul dintre agenți folosind dispozitivul baraj rutier extensibil cu țepi (SPIKE).

La volan a fost identificat Mihai P., Mihai, de 35 de ani, din Straja, în autoturism aflându-se alți doi pasageri de 23 și 47 ani, ambii din comuna Straja.

Findu-i solicitate documentele personale și ale autoturismului, conducătorul auto a prezentat documentele auto, declarând că documentele personale nu le are asupra sa. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor în baza de date s-a stabilit faptul că șoferul este posesor al permisului de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie, având dreptul de a conduce valabil.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.740 lei pentru depășirea vitezei, nerespectarea semnalului de oprire și lipsa documentelor prevăzute de legislație. 

De asemenea, pasagerul de 23 ani a fost sancționat contravențional, pentru refuz de legitimare, cu amendă în valoare de 2000 lei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche