Timpii de așteptare în PTF Siret, pe sensul de ieșire marfă, au scăzut

În perioada minivacanței prilejuită de sarbătorirea Zilei Internaționale a Copilului, dar și a Rusaliilor Ortodoxe, polițiștii de frontieră suceveni au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpilor de aşteptare.

În prezent în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, timpii de așteptare pe sensul de ieșire din țară sunt de 60 de minute, în staționare pe teritoriul României, aflându-se aproximativ 30 de camioane, pe o distanță de 0,5 km.

În intervalul 1-5 iunie, polițiștii de frontieră au executat misiuni de supraveghere și control atât în cele două puncte de trecere de la nivelul județului Suceava, cât și la frontiera verde, pe o rază de 30 km de la linia de frontieră către interior.

Astfel, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au tranzitat 30.000 de persoane cu peste 9.000 de mijloace de transport. Din numărul total de persoane, 23.000 au fost cetățeni ucraineni.

În aceeași perioadă de referință, aproximativ 6.000 de persoane cu peste 2.500 mijloace de transport, au efectuat formalitățile de control prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus. Din cele aproximativ 6.000 de persoane, 4.000 au fost cetățeni ucraineni.

În ceea ce privește mijloacele de transport marfă, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost procesate 3.400 de automarfare, respectiv 800, prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus.

Polițiștii de frontieră au acționat alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

Pentru fluidizarea traficului, poliţiştii de frontieră suceveni menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră ucrainene, astfel încât controlul să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, unde sunt afișați timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei.
Mai nouă Mai veche