VIDEO Demisii în bloc la Foresta. Dezvăluirile lui Dorin Goian despre proprietarii basarabeni ai clubului

Antrenorul Dorin Goian, președintele Gabriel Clim și vicepreședintele Marian Bordeianu au anunțat, luni, într-o conferință de presă, că renunță la funcțiile pe care le ocupă în cadrul clubului Foresta Suceava.

Decizia vine la cinci zile după barajul pierdut cu Ceahlăul Piatra Neamț pentru promovarea în Liga a II-a, dar motivele ar fi altele care țin de relația cu proprietarii clubului.

„Mi-aș fi dat demisia și dacă aș și obținut promovarea în Liga a II-a”, a spus Dorin Goian.

Echipa Clim - Goian a venit la Foresta în vara anului trecut. Cei doi au primit funcțiile de președinte și antrenor, dar proprietari ai clubului sunt doi cetățeni ai Republicii Moldova. Din Consiliul Director ar mai face parte Andrei Ciutac și Mihai Ungureanu.

Președintele demisionar Gabriel Clim spune că a preluat clubul cu datorii totale de 3 mil. lei către Fisc și furnizori, dintre care a plătit un milion, dar că între timp s-ar fi adunat altele. De asemenea, Clim spune că au existat datorii realizate prin contracte prin care clubul s-ar fi împrumutat de la proprietari și de la alte persoane. Clim susține că în toamna anului trecut unul dintre proprietari, Ion Lozovan, i-ar fi cerut o sumă de bani din contul clubului și, pentru că l-a refuzat, i-ar ridicat dreptul de semnătură în bancă și nu a mai avut acces la contul clubului. Ulterior a primit din nou drept de semnătură, dar i-a fost ridicat iarăși în luna aprilie, după ce i s-ar fi cerut din nou bani din contul clubului, bani care tocmai fuseseră virați de Primăria Suceava.

Pe de altă parte, Dorin Goian a afirmat că a discutat de câteva ori cu Lozovan, dar că între ei nu există compatibilitate și nu poate să continue activitatea la club atât timp cât este deținut de actualii proprietari.

Goian a spus că nu a avut ca obiectiv promovara în Liga a II-a, dar că și-a dorit asta și a suferit mult după înfrângerea de la Piatra Neamț, acolo unde consideră că Ceahlăul a fost echipa mai bună, în condițiile în care Foresta a jucat cu șase „underi” din cauza problemelor de lot.

De asemenea, fostul internațional a ținut să dezmintă categoric faptul că ar fi avut ca obiectiv „evitarea promovării”.

Cu privire la viitorul fotbalului în Suceava, Dorin Goian consideră că este necasar un proiect nou, care să plece de la zero, chiar din Liga a IV-a, și în care să fie implicați doar suceveni.

Mai nouă Mai veche