Nicolae Ciucă a demisionat pentru a-i face loc lui Marcel Ciolacu. Predoiu, desemnat premier interimar

Premierul Nicolae Ciucă a demisionat din funcție pentru a permite realizarea rocadei guvernamentale conform protocolului închieat în 2021 de coaliția PSD-PNL-UDMR. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis să ocupe funcţia de premier interimar, până la instalarea noului Guvern. Administraţia Prezidenţială a anunţat că în cursul zilei de marţi vor avea loc consultpri la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care şi-a înaintat oficial demisia din funcţia de Prim-ministru. În temeiul prevederilor constituţionale, Preşedintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă şi a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României”, a anunţat, luni, Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că, totodată, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Cătălin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

„În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, Preşedintele României va invita marţi, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru”, mai anunţă Administraţia Prezidenţială.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat luni că demisionează şi a anunţat că, cel mai probabil joi, va exista un nou Cabinet.

Liderii coaliției s-au renit, luni seară, într-o nouă ședință de negocieri.
Mai nouă Mai veche