Au fost afișate rezultate la Bacalaureat. Cea mai mare medie din județul Suceava: 9.96. Rata de promovare: 72,68%

Ministerul Educației a publicat, luni, rezultatele examenului de Bacalaureat. Notelel și mediile au fost pot fi consultate pe portalul bacalaureat.edu.ro.

Conform rezultatelor afișate pe portal, cea mai mare medie din județul Suceava este 9,96 și a fost împărțită de doi elevi, unul de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și celălalt de la Colegiul Național Militar „Ștean cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. 

Topul celor mai bune zece medii din județ este completat de alți cinci elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, doi de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmzachi” Rădăuți și unul de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.

În județul Suceava au fost declarați admiși 3.757 de elevi dintre cei 5.169 înscriși, rezultând o rată de promovare de 72,68%, aproape de media națională care este 72,8%.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. {alertInfo}

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi comunicate în data de 7 iulie. {alertSuccess}

Pentru a fi declarat promovat la acest examen, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții (cumulate):
  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (minium) la probele scrise.
Mai nouă Mai veche