Accident de muncă la Școala Gimnazială Doheștii Mari. Femeia de serviciu a căzut de pe scară în timp ce spăla geamurile

Școala gimnazială Dolheștii Mari
La 7 iulie 2023, la ora 09.11, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Preutești au fost sesizați prin 112 despre faptul că Viorica S., de 50 de ani, din comuna Dolhești, femeie de serviciu de la Școala Gimnazială din satul Dolheștii Mari, a suferit un accident de muncă.

În urma cercetărilor s-a constatat că în jurul orelor 09.00, femeia desfășura activități de curățare a geamurilor, de pe o scară, în incinta Școalii Gimnaziale din satul Dolheștii Mari. Într-un moment de neatenție, femeia s-a dezechilibrat și a căzut de pe scară la sol, acuzând dureri în zona brațului stâng.

La fața locului a intervenit un echipaj de ambulanță, victima fiind transportată la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale stabilindu-se ca prim diagnostic „traumatism cot stâng, cădere de pe scară”.

Angajatorului i s-a adus la cunoștință faptul că are obligația de a anunța Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, în vederea efectuării verificărilor, conform competenței.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă”.
Mai nouă Mai veche