Buletin de presă, 1 iulie 2023 - IPJ Suceava

Cherestea în valoare de cca. 5.800 lei confiscată de către polițiștii Secției de Poliție Burdujeni

La data de 29.06.2023, orele 13.10, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 3,260 mc cherestea și nu a putut prezenta documente specifice conform legislației în vigoare pentru cantitatea transportată.
Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 2 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 3,260 mc cherestea rășinoase, în valoare de 3.015 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


La data de 01.07.2023, ora 05.35, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat de 26 ani, din com. Frătăuții Noi.
În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 3,026 mc cherestea, fără a putea prezenta documente specifice conform legislației în vigoare pentru cantitatea transportată.
Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 2 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 3,026 mc cherestea rășinoase, în valoare de 2.799 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 30.06.2023, ora 09.12, o femeie de 58 ani, din mun. Suceava, se deplasa în calitate de pieton și a fost acroșată cu oglinda dreapta față de către autoturismul condus de către o femeie de 52 ani, din mun. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Ambele persoane implicate au fost testate cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative. Ulterior, conducătoarei auto i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 30.06.2023, ora 18.00, un bărbat de 79 ani, din com. Zamostea, se deplasa pe bicicletă pe DC 36 de pe raza localității Ciomîrtan, com. Zamostea, s-a dezechilibrat și a căzut pe asfalt. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că acesta avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind sancționat contravențional în acest sens în conformitate cu prevederile OUG 195/2002.
Biciclistul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportat la Spitalul Județean Suceava în vederea efectuării de investigații de specialitate.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 30.06.2023, ora 17.16, o femeie de 51 ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Universitatii, din mun. Suceava, a surprins și accidentat ușor pe o femeie de 81 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii de 81 de ani, care a fost transportată la Spitalul judeţean Suceava, pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, din cauza vătămărilor suferite.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche