Buletin de presă, 11 iulie 2023 - IPJ Suceava

Peste 800 de șoferi testați cu aparetele drugtest și etilotest în cadrul unei ample acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice sau a altor substanțe, în perioada 07 - 09.07.2023, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu subunităţile din cadrul inspectoratului, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe linia combaterii unor astfel de situații.
În cadrul acțiunii au fost tetați cu aparatele etilotest/ etilometru/ drugtest 842 de conducători auto.
Au fost aplicate 271 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 94.254 lei.
De asemenea, au fost reținute 33 de permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare.
Au fost constatate în flagrant 17 infracţiuni la regimul rutier, din care 10 conducerea unui vehicul sub influența alcoolului; 3 conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive; 2 conducerea unui vehicul cu permis de conducere reținut/suspendat; 2 conducerea unui vehicul fără permis de conducere;

Exemple:
  • La data 07.07.2023, un tânăr de 20 ani, din com. Șaru Dornei, judetul Suceava, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe str. Unirii din mun. Vatra Dornei în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (metamfetamină).
  • La data 08.07.2023, un bărbat de 27 ani, din mun. Vatra Dornei, judetul Suceava, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe str. Podu Verde, din mun. Vatra Dornei, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive, (canabis THC5).
  • La data 09.07.2023, un bărbat de 36 ani, din com. Poiana Stampei, judetul Suceava, a condus autoturismul pe DC 85 E Dornișoara din com Poiana Stampei, județul Suceava în timp ce avea o concentrație de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
{inAds}

Peste 500 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri în cadrul unei acțiuni pentru prevenire accidentelor pe fondul vitezei excesive

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 07-09.07.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive.
În cadrul acțiunii, au fost aplicate 532 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 302.715 lei, dintre care cele mai multe (306 sancțiuni) pentru depășirea regimuluilegal de viteză.
De asemenea, polițiștii au dispus și reținerea a 80 de permise de conducere și a 24 certificate de înmatriculare.

{inAds}

Eveniment rutier cercetat de polițiști – Atenție la conducerea bicicletelor pe drumurile publice!

La 10.07.2023, în jurul orelor 16:00, în timp ce un bărbat de 54 ani, din com. Mitocu Dragomirnei, se deplasa cu bicicleta pe DJ 208 D, pe direcția Mitocu-Dragomirnei spre mun. Suceava, s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se la nivelul membrului inferior stâng și la nivelul față.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La fața locului s-a prezentat un echipaj ambulanțier din cadrul S.A.J. Suceava care i-a acordat primele îngrijiri medicale biciclistului.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
De asemenea, biclistul a fost sancționat contravențional conform art. 101, alin. 1, pct. 8 din OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1160 lei.
Mai nouă Mai veche