Caravana SMURD „Fii pregătit” ajunge la Rădăuți

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru Răspuns la Situații de Urgență vor fi prezente în acest weekend în Parcarea Centrală a municipiului Rădăuți

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru Răspuns la Situații de Urgență vor fi sâmbătă și duminică (8-9 iulie), între orele 9:00-16:00, în Parcarea Centrală a municipiului Rădăuți. Astfel, cei curioși pot să își însușească metode de prim ajutor și noțiuni privind comportamentul în diverse situații de urgență.

Lecțiile vor fi ținute la Caravana SMURD de specialiștii ISU Suceava, alături de voluntarii SMURD.

În ceea ce privește Centrul Mobil pentru Răspuns la Situații de Urgență, acesta este dotat cu tehnologii avansate ce permit simularea unor diverse situații de urgență, concentrându-se în mod special asupra incendiilor din locuințe, dar și pe abordarea unor scenarii legate de condiții meteorologice extreme și simulări realiste ale unor cutremure.

Această experiență interactivă va ajuta la înțelegerea potențialelor pericole, a consecințelor acestora și în special a măsurilor de prevenire și a regulilor de intervenție în situații limită.
Mai nouă Mai veche