Cod Portocaliu de furtuni, miercuri, în intervalul orar 14:00 - 23:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, pentru miercuri, 5 iulie, în intervalul orar 14:00 - 23.00.  

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 5 iulie, ora 14.00 – 5 iulie, ora 23.00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...70 l/mp.


COD GALBEN

Interval de valabilitate: 5 iulie, ora 12.00 - 6 iulie, ora 02.00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Notă: în următoarele zile fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi în majoritatea zonelor țării.

{getCard} $type={post} $title={Alertă Meteo!}

{inAds}

Recomandări transmise de ISU Suceava:
  • Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Mai nouă Mai veche