Cod Portocaliu de vijelii și informare meteorologică de caniculă, în cursul zilei de joi

Cod Portocaliu
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de instabilitate atmosfericcă accentuată valabilă pentru zona de munte a județului Suceava și instabilitate atmosferică în zona de est a județului. De asemenea, a fost emisă o informare meteorologică pentru disconfort termic ridicat, caniculă.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 12:00 - 7 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum și în vestul și nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55...65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri în majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, aria acestora se va restrânge către regiunile sudice.


COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 6 iulie, ora 14:00 - 7 iulie, ora 2:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

În zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...70 l/mp.


INFORMARE METEOROLOGICĂ

Joi, 6 iulie, disconfortul termic va fi ridicat în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Va fi caniculă în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade. 

Notă: Vineri, 7 iulie, disconfortul termic va fi în continuare ridicat în regiunile sudice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.
Mai nouă Mai veche