CSU Suceava, primul loc la Jocurile Europene Universitare 2023

CSU Suceava
Echipa de handbal a Clubului Sportiv Universitatea Suceava a repetat performanța de anul trecut, câștigând ediția 2023 a Jocurilor Europene Universitare, găzduite de orașul Podgorița din Muntenegru, la finalul unui meci contra reprezentativei Universității Coasta de Azur, pe care a învins-o cu scorul de 37-36. Echipa suceveană a câștigat toate partidele disputate în cadrul competiției, împotriva unor adversari din Marea Britanie, Franța, Germania, Norvegia și Portugalia.

Jucătorul sucevean Botond Balazs (foto) a fost desemnat cel mai bun marcator și cel mai valoros jucător al turneului.

Performanța este una remarcabilă, pentru care trebuie felicitați antrenorii Răzvan Gavriloaia și Iulian Andrei și cei 12 jucători care au dus greul competiției din Muntenegru: Ionuț Șoldan, Iulian-Cristian Roșu, Alexandru Reuț, Claudiu-Andrei Lazurcă, Alexandru Bologa, Dragoș Podovei, Albert-Iulian Vizitiu, Cosmin-Constantin Lupu, Daniel Stanciuc, Alexandru Focșăneanu, Adrian-Laurențiu Urdă, Botond Balazs și Alex-Mihai Dascălu.

La acest campionat universitar european de handbal, România a reușit o dublă performanță, adjudecându-și medaliile de aur și la turneul fetelor, campioană europeană devenind echipa Universității „Ovidius” din Constanța.

{inAds}  

Pentru reușita din acest an, echipa de handbal a CSU va primi o bursă specială, în valoare de 100.000 de lei, acordată de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Echipa CSU este campioană europeană pentru a treia oară, repetând performanța din 2017, înregistrată la Jocurile Europene Universitare de la Malaga (Spania), și pe cea din anul 2022, înregistrată la Jocurile Europene Universitare de la Lotz (Polonia). În anul 2018, CSU a cucerit medaliile de bronz, la finalul campionatului de la Coimbra (Portugalia).
Mai nouă Mai veche