Doar 2.040 dintre cei peste 3.300 de candidați declarați admiși s-au înmatriculat efectiv la USV

USV
Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) anunță că după sesiunea de admitere iulie 2023 s-au înmatriculat peste 3260 de noi studenți la studiile de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), masterat și conversie profesională, în creștere cu 13% față de anul 2022.

După perioada de depunere a dosarelor, USV anunțase că la programele de studiu de licență, forma de învățământ cu frecvență, s-au înscris 3029 de candidați, la programele de licență de la forma de învățământ fără frecvență (ID) 296 de candidați, iar la masterat s-au înscris 966 de candidați.

Acum, după perioada de înmatriculări, USV anunță că dintre cei declarați admiși peste 2.040 dintre candidații români înscriși au confirmat locul la unul dintre programele de studiu de licență (învățământ cu frecvență, învățământ la distanță, conversie profesională) și peste 820 la masterat. La fel ca în anii precedenți, acestora li se adaugă cei aproximativ 400 de etnici români de pretutindeni și cetățeni străini. Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 28 iulie.

A doua sesiune de admitere va fi organizată în luna septembrie, după următorul calendar:
  • Înscriere și interviu: 4-11 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe, 4-8 septembrie, pentru specializările unde există probe;
  • Probe: 11 septembrie;
  • Afişare rezultate: 12 septembrie;
  • Depunere contestaţii: 13 septembrie, orele 8.00-12.00;
  • Afişare rezultate după contestaţii: 13 septembrie;
  • Înmatriculări/Confirmare loc (confirmarea locului prin depunerea actelor în original, inclusiv pentru români de pretutindeni): 14 – 19 septembrie;
  • Afişare rezultate finale: 20 septembrie.
Toate informațiile referitoare la noua sesiune de admitere vor fi publicate pe site-ul https://admitere.usv.ro/
Mai nouă Mai veche