Buletin de presă, 29 iulie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 iulie 2023 - IPJ Suceava
Șofer reținut de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 28.07.2023, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei au continuat cercetărilor referitoare la evenimentul rutier din data de 22.07.2023 de pe raza orașului Broșteni, jud. Suceava, cu implicarea unui șofer de 59 de ani.
S-a completat materialul probator cu buletinul de analiză toxicologică emis de către Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava, rezultând faptul că șoferul de 59 ani prezenta, la data producerii accidentului, o concentraţie alcoolică de 3,06 (trei și zero șase) g/l alcool pur în sânge la prima probă și 2,85 (doi optzeci și cinci) g/l alcool pur în sânge la a doua probă.
La data de 28.07.2023, în baza mandatului de aducere emis, suspectul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, în vederea audierii sale, iar urmare a probatoriului administrat, polițiștii au dispus reţinerea față de bărbatul de 59 ani pe o durată de 24 de ore.
Se continuă activitățile de cercetare în cadrul dosarului penal privind săvârșirea infracțiunilor de ,,Vătămarea corporală din culpă” prevăzută de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal și ”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului”, prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cercetările fiind efectuate de Compartimentul Rutier Vatra Dornei.
Reamintim că la data de 22.07.2023, ora 16.55, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că pe D.N. 17 B din orașul Broșteni, sat Cotârgași, jud. Suceava, a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă.
S-a stabilit că bărbatul de 59 de ani din orașul Broșteni, sat Cotârgași, jud. Suceava, a condus autoturismul pe D.N. 17 B în orașul Broșteni, sat Cotârgași iar când a ajuns pe o porțiune de drum în aliniament, a intrat în coliziune cu un autoturism staționat, la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani din orașul Broșteni, jud. Suceava.
În momentul impactului, un bărbat de 32 de ani din orașul Broșteni, jud.Suceava, se afla în calitate de pieton pe partea carosabilă, lângă portiera autoturismului staționat, fiind accidentat.
Conducătorul auto de 59 ani, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, dar i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Cherestea și material lemnos confiscat de polițiști

La data de 28.07.2023, ora 08:30, în timp ce executau activități pe linie silvică pe raza comunei Voitinel, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe drumul județean 178F din comuna Voitinel, județul Suceava, o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de către un bărbat domiciliat în comuna Putna, județul Suceava și că acesta nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos, stabilindu-se că șoferul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 2,40 mc lemn foc fag în valoare de 566 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


La data de 28.07.2023, ora 11:30, în timp ce executau activități pe linie silvică pe raza comunei Voitinel, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe drumul național DN 2E din comuna Voitinel, județul Suceava, o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un tânăr de 23 ani domiciliat în comuna Arbore, județul Suceava și că acesta nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos, stabilindu-se că șoferul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 4,32 mc cherestea rășinoase în valoare de 3.996 lei.
Șoferul de 23 ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 28.07.2023, ora 23:10 polițiștii din cadrul S.P.R.7 Mălini, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit pentru control pe DC 93E pe raza satului Horodniceni, com. Horodniceni, jud. Suceava autoturismul condus de către un bărbat de 54 ani din localtate.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg./l alcool pur în aerul expirat. Totodată cu ocazia verificării în bazele de date a reieșit faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
Fiind întrebat despre proprietarul autoturismului, conducătorul auto a declarat verbal faptul că autoturismul aparține tatălui său, care i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce până la domiciliu de la magazinul din sat/com. Horodniceni, jud. Suceava în seara zilei de 28.07.2023, orele 23.00 pe motiv că acesta se afla în stare de ebrietate, deși avea la cunostință că fiul său nu are permis de conducere și se află, de asemenea, sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis de conducere, încredințarea unui veheicul spre a fi condus de o persoană ce nu deține permis de conducere și conducere sub influența băuturilor alcoolice.


La 29.07.2023, ora 04:40, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe raza comunei Putna, pe DC 48 Putna, județul Suceava și au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism, conducătorul autoturismului conformându-se și oprind pe partea dreaptă a carosabilului.
Conducătorului autoturismului i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, precum și cele ale autoturismului, iar acesta a prezentat pentru control certificatul de înmatriculare și polița RCA. Cu privire la permisul de conducere, conducătorul autoturismului a declarat faptul că nu deține. Totodată acesta nu avea asupra sa cartea de identitate.
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat de 63 ani, cu domiciliul în comuna Nistorești, jud. Vrancea și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.
Cu ocazia verificărilor în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că șoferul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 28.07.2023, ora 09:17, Poliția Municipiului Suceava, a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe str. Samoil Isopescu din mun. Suceava, jud. Suceava, a avut loc un accident rutier.
S-a stabilit că la data de 28.07.2023, în jurul orei 08:55, un bărbat în vârstă de 37 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, în timp ce conducea o autoutilitară în parcarea de pe str. Samoil Isopescu, din mun. Suceava, jud. Suceava, a surprins și accidentat pe o femeie de 37 ani care a încercat să treacă printre un autoturism parcat și autoutilitară.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii de 37 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche