Doi șoferi au testat pozitiv la cannabis, în cartierul Ițcani din municipiul Suceava

Vineri, 30 iunie 2023, la ora 15.04, polițiștii rutieri din cadrul Poliția municipiului Suceava au obținut informații despre faptul că o persoană de sex masculin aflată sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice conduce un autoturism pe strada Grigore Alexandru Ghica din cartierul Ițcani al municipiului Suceava.
Polițiștii au identificat în trafic conducătorul autoturismului, un tânăr de 24 ani, din municipiul Suceava.
S-a procedat la testarea sa cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Totodată, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul Drugtest, acesta indicând rezultat pozitiv pentru substanța ,,Cannabis (THC-5)”.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii substanțelor prezente în organism.
A fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe”.


Sâmbătă, 1 iulie 2023, în jurul orei 16:40, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava -Biroul Rutier a depistat și oprit autoturismul Audi A6 care circula pe strada Grigore Alexandru Ghica, având direcția de deplasare către pasarela CFR Ițcani.
La volanul autoturismului se afla un bărbat de 34 ani, din municipiul Suceava.
Polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, acestuia i s-a solicitat să se supună unui test pentru depistarea prezenței substanțelor psihoactive în salivă cu un kit de tip DrugTest Drager, rezultatul fiind pozitiv la substanța „Canabis (THC-5)”.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Mai nouă Mai veche