Donare de sânge la Mănăstirea Putna. Au participat călugări de la mănăstirile Putna și Sihăstria Putnei și măicuțe de la Mănăstirea Sucevița

Donare de sânge la Mănăstirea Putna
Cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădău­ților, Mănăstirea Putna din ju­dețul Suceava a organizat marți, 11 iulie, o sesiune de donare de sânge la cabinetul medical al mănăstirii. 

Centrul de Transfuzii Suceava, prin directoarea Maria Pilat, a trimis pe teren o echipă coor­donată de doctorița Daniela Coriciuc, care, de la primele ore ale dimineții, a realizat recoltarea a 38 de unități de sânge. 

Din cele relatate de doctorița Coriciuc, nevoia de sânge în spitale este din ce în ce mai mare, îndeosebi în perioada de vară, când încep concediile și donatorii se împuținează, ca rezultat al deplasării acestora în afara orașului de reședință.

Pe lângă viețuitorii Mănăstirii Putna, au participat la donare trei călugări de la Mănăstirea Sihăstria Putnei și trei monahii de la Mănăstirea Sucevița. Această frumoasă cooperare între cele trei mănăstiri, care întâi de toate se realizează în plan spiritual prin participarea la viața liturgică a Bisericii, este întărită și mai mult prin împreună-lucrarea în domeniul concret al slujirii aproapelui, prin donarea de sânge.

„Dorim să aducem mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Calinic pentru binecuvântarea acordată, părintelui arhimandrit Melchisedec, starețul Mănăstirii Putna, care a pus la dispoziție spațiul pentru donare, echipei de la Centrul de Transfuzii Suceava și, nu în ultimul rând, donatorilor, fără de care acest act terapeutic al iubirii aproapelui nu ar fi fost posibil”, a spus ieromonahul Sebastian Mircea, medic de familie, citat de Ziarul Lumina.
Donare de sânge la Mănăstirea Putna
Donare de sânge la Mănăstirea Putna
Donare de sânge la Mănăstirea Putna
Mai nouă Mai veche