Exploatare ilegală de balast identificată la Liteni. Principal suspect este firma Agremin Roșcani

Agremin SRL balastiera
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Suceava și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Suceava, au acționat în perioada 7 - 10 iulie 2023 pe linia prevenirii și combaterea fraudelor în domeniul agregatelor minerale.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe raza localității Liteni, la o distanță de circa 500 de metri de stația de sortare agregate minerale aparținând de SC Agremin SRL Roșcani, la o distanță de 215 metri față de cursul râului Suceava, lângă iazul denumit popular „Balta Speranței”, perpendicular pe drumul comunal care face accesul către stația de sortare menționată mai sus, a fost identificată o exploatare de agregate minerale sub formă dreptunghiulară, având o lungime de 61 metri și o lățime de circa 20 metri și o adâncime medie de 0,5 -1,6 metri, fiind exploatat un volum de 981,08 metri cubi nisip și pietriș. Între iaz și săpătura identificată există un drum de exploatare pe o suprafață de 292 metri pătrați creat în vederea exploatarii agregatelor minerale din terasă.

La data efectuării verificărilor nu se efectuau lucrări de exploatare și nici nu au fost identificate utilaje specifice, însă s-au observat urme recente de excavare.

În urma activităților s-a stabilit faptul că autori neidentificați, posibil SC Agremin SRL, au desfășurat activități de extragere a agregatelor minerale ilegale fără a deține permis sau licență de exploatare emis de ANRM.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „exercitarea de activități miniere fără permis sau licență”.
Mai nouă Mai veche