FOTO Incendiu într-o gospodărie din Breaza. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Breaza, Fundu Moldovei și Izvoarele Sucevei, au intervenit miercuri, 5 iulie 2023, cu șase autospeciale de stingere și un echipaj SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Breaza. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 11:37.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul casei de locuit și la anexele gospodărești, existând pericol de propagare la o clădire învecinată.

Pe timpul intervenției, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 69 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia și-a revenit și nu a fost necesar transportul acesteia la spital.

Au ars acoperișul casei de locuit, o magazie, acoperișul adăpostului de animale și o parte din acoperișul depozitului de lemne, toate pe o suprafață de aproximativ 140 de metri pătrați. S-au degradat elemente de tâmplărie, obiecte de mobilier, o butelie, aparate electrocasnice, diferite echipamente tehnice de lucru și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor (electric) defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 14:15, iar pompierii au salvat locuința învecinată, cu bunurile aferente, și un tractor agricol.
Mai nouă Mai veche