FOTO Șofer beat extras din autoturismul care a luat foc într-o parcare din Suceava. Alte patru mașini au fost afectate de flăcări

Vineri, 28 iulie 2023, la ora 01.05, autoritățile au fost sesizate prin apel 112 despre faptul că în parcarea situată pe strada Samoil Isopescu din municipiul Suceava arde o mașină și se află o persoană în interior.

Au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Suceava, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la un autoturism Dacia Logan cu pericol de propagare la alte autoturisme din proximitate.

Un bărbat aflat în autoturism a fost extras de martorii aflați în zonă.

Pe timpul intervenției pompierii paramedici SMURD au monitorizat bărbatul de 57 de ani, ulterior fiind transportat la spital, unde s-a constatat că acesta nu necesită îngrijiri medicale.

A ars autoturismul în totalitate și bunurile din interior. Din cauza flăcărilor și a temperaturii, au fost afectate și alte patru autoturisme din proximitate: două autoturisme Volkswagen, un autoturism Peugeot și un autoturism Toyota.

{inAds}

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de toba de eșapament neprotejată termic corespunzător.

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că Liviu S., de 57 de ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul Dacia Logan pe strada Samuil Isopescu, dinspre strada Mitropoliei, și când a ajuns în parcarea de pe strada Samuil Isopescu a obervat producerea incendiului.

Totodată, la spitalul conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, ocazie cu care a rezultat o concentrație de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „distrugerea din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche