Minor depistat la volanul unui SUV cu volan pe dreapta, fără ITP și RCA, la Ulma

Suspect retinut de polițiști
Luni, 3 iulie 2023, în jurul orei 00:02, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, județul Suceava, în timp ce acționau pe raza comunei Ulma, în intersecția cu drumul comunal 48C către satul Costileva de Sus, au observat autoturismul Mitsubishi Shogun, de culoare verde, care circula din sens opus față de cel al autospecialei, dinspre Costileva de Sus spre Ulma, fapt pentru care au efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase, iar conducătorul auto a respectat semnalul și a oprit autoturismul pe partea dreaptă a DC 48C.

La volanul autoturismului prevăzut cu post de conducere pe partea dreaptă a fost identificat Constantin C., de 17 ani, domiciliat în satul Brodina. Conducătorul auto a declarat verbal că nu are niciun document asupra sa.

Șoferul a fost condus la sediul postului de poliție Ulma în vederea lămuririi aspectelor constatate.

Cu ocazia verificării în baza de date a rezultat faptul că șoferul nu figurează ca posesor de permis de conducere.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul Mitsubishi Shogun are ITP expirat din data de 12 mai 2017 și nu deține o poliță de asigurare RCA valabilă.

Polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest marca Drager, rezultând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche