Pasager mort după ce un individ beat s-a răsturnat cu mașina, pe drumul Dornișoara - Poiana Ștampei

La data de 9 iulie 2023, la ora 20.14, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe raza comunei Poiana Ștampei, județul Suceava, a avut loc un accident rutier, iar un bărbat este decedat.

În urma cercetărilor s-a constatat că accidentul a avut loc pe DC 85E, în comuna Poiana Ștampei, ca urmare a neadaptării vitezei la condițiile de drum (curbă periculoasă), autoturismul fiind răsturnat în afara părții carosabile.

La fața locului a fost identificat proprietarul autoturismului, Ioan Aciobăniței, și victima Aurel P., în vârstă de 54 de ani, decedat, prins sub autoturism, în partea pasagerului. Proprietarul a afirmat că autoturismul a fost condus de către victimă.

Ioan Aciobăniței a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-ar ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

{inAds}  

În cauză a fost întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în jurul orei 20:14, Ioan Aciobăniței a condus autoutilitara Volkswagen Transporter pe DC 85E, pe raza comunei Poiana Stampei, circulând din direcția satului Dornișoara către satul Poiana Stampei, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoutilitara răsturnându-se pe partea dreaptă a acesteia, pe partea carosabilă, accidentul rutier soldându-se cu decesul lui Aurel P., pasager pe bancheta din partea dreaptă față a autoutilitarei, lângă portieră.

În urma activităților de cercetare desfășurate, s-a dispus față de conducătorul auto reţinerea pe o durată de 24 de ore.

A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”.

{inAds}
 
Mai nouă Mai veche