Transport de țigări de contrabandă depistat în trafic, pe bulevardul 2 Grăniceri din Fălticeni

Contrabandă țigări
Marți, 25 iulie 2023, la ora ora 05:30, patrula din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control un autoturism Volkswagen Golf pe bulevardul 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni, județul Suceava.

La volan a fost identificat Ion Olaru, iar pasager Cristi I.

Avand in vedere comportamentul suspect al celor doi, s-a procedat la controlul autovehiculului, ocazie cu care în locul banchetei din spate și în portbagaj au fost identificate 500 de cartușe de țigări, respectiv 2.000 pachete Marlboro, 1.000 pachete Marble, 1.000 pachete Winston, 500 pachete Kent și 500 pachete Compliment, toate de proveniență Duty Free, în total 100.000 bucăți țigarete.

Autoturismul și persoanele au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Fălticeni în vederea continuării cercetărilor.

A fost întocmit dosar penal față de conducătorul auto sub aspectul săvărșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările au fost preluate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și s-au continuat activitățile procedurale privind administrarea și completarea probatoriului în cauză, ocazie cu care la data la sediul IPJ Suceava a fost condus suspectul cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Astfel, în urma audierii, față de suspect a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Țigările în valoare de aproximativ 79.520 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul Volkswagen Golf, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost indisponibilizat.
Mai nouă Mai veche