VIDEO Permis reținut pentru individul care a făcut această depășire nebunească, la Pătrăuți. Polițiștii s-au autosesizat după filmarea publicată de StiriSuceava.net

Depășire Pătrăuți
În ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră.

Masurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni grave.

Rezultatele s-au evidențiat intr-un trafic rutier mai sigur și o evoluție descendentă constantă în ceea ce privește accidentele grave și persoanele decedate în accidente rutiere.

În anul precedent s-a înregistrat cel mai mic număr de persoane decedate în accidente rutiere din ultima decadă, iar județul Suceava a părăsit locul ,,fruntaș" la nivel național.

Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu dar și cu mass-media.

Exploatarea utila a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră.

Doar în acest an, în baza informațiilor apărute în mass-media sau pe rețele de socializare au fost identificați peste 20 de șoferi care au încălcat legislația rutieră, fiind aplicate și măsuri sancționatorii.

Permis suspendat și amendă pentru o depășire riscantă

În cursul zilei de marți, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier - Poliția Municipiului Suceava au reușit probarea activităților ilicite din sfera contravențională săvârșite de către un șofer în trafic la data de 21 iulie 2023.

Imaginile cu depășirea neregulamentară au fost publicate pe pagina de Facebook a publicației StiriSuceava.net.

Pentru ca a pus in pericol siguranța rutieră a celorlalți participanți la trafic și a efectuat o depășire fără a se asigura suficient, determinând pe alto șoferi sa facă manevre riscante de evitare a unui impact direct, un bărbat de 62 de ani din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 870 de lei, dar și cu pedeapsa complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 60 de zile.Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic sa respecte legislația rutieră.

Mulțumim totodată reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care aduc în atenția noastră astfel de derapaje comportamentale pentru a putea aplica prevederile legale și a spori astfel gradul de siguranță rutieră.

IPJ Suceava

5 Comentarii

 1. Sper ca șoferul să conteste în instanță amenda deoarece este un abuz al poliției.
  Conform noului cod rutier, filmările din trafic, făcute cu camere instalate la bordul autoturismelor, nu vor putea fi folosite ca bază pentru amenzi. Ci doar dacă polițistul constată direct o anume faptă.

  Să nu se înțeleagă că sunt împotriva sancționării unor astfel de fapte dar în acest caz, Iohannis este de vină, deoarece a făcut presiune ca legea ce viza folosirea filmărilor video ca dovadă pentru amenzi sau in instanță, să nu fie votată, deoarece urma să primească o amendă petru nepurtarea măștii în spațiul public, eveniment surprins de un civil și filmat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti pe tratament?

   Ștergere
  2. Sa inteleg ca esti de la Socola,asa-i????altfel nu cred ca aveai tupeul sa spui o asemenea tampenie,sau erau cum-va chiar tu la volanul acelui cosciug pe roti,Individul pune in pericol siguranta a cel putin 5 persoane in afara de el insusi,iar tu vii si spui ca citez,,speri ca soferul sa conteste amenda''???daca acea camera de bord a fost vanduta de un anumit comeciant autorizat,va trebui sa fii sigur ca este conforma si eligibila,doar ca tu nu prea ai de unde stii asta""!"!!

   Ștergere
 2. Esti pe tratament?

  RăspundețiȘtergere
 3. Pentru toți debilii care nu știu să citească sau uită foarte repede evenimentele:


  https://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/explicatia-halucinanta-a-celor-de-la-mai-care-nu-il-sanctioneaza-pe-klaus-iohannis-ca-nu-a-purtat-masca-agentul-nu-a-constatat-cu-propriile-simturi-161385.html


  https://www.realitatea.net/stiri/actual/modificari-majora-in-codul-rutier-este-oficial-politistii-nu-mai-pot-da-amenzi-in-baza-filmarilor-din-trafic_6206893e2d82e7685c7dba3e

  RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche