Trei copii surprinși într-o locuință cuprinsă de flăcări, la Giulești

Vineri, 21 iulie 2023, la ora 14:12, autoritățile au fost anunțate prin apel la 112 despre faptul că are loc un incendiu în satul Giulești din comuna Boroaia, județul Suceava, iar în interiorul locuinței sunt trei copii.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă a Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei care a intervenit urgent pentru acordarea de ajutor martorilor si extragerea personelor minore din interior. 

Polițiștii au constatat că în jurul orelor 14:00, la locuința Mariei M., din satul Giulești, comuna Boroaia, se aflau copiii acesteia, cu vârste între 16 și 14 ani, care au auzit un zgomt puternic la etaj și au simțit miros de fum, moment în care un băiat de 14 ani a urcat să vadă cauza producerii zgomotului și a observat flăcări pe care a intenționat să le stigă, moment în care i-au fost provocate arsuri.

Pentru localizarea şi stingerea incendiului au acţionat două autospeciale din cadrul ISU Bucovina Suceava - Detaşamentul Fălticeni și o autospecială de pompieri voluntari din cadrul Primăriei Boroaia, stabilind cauza incendiului ca fiind autoaprinderea unei sticle de benzină.

Copilul de 14 ani a fost diagnosticat cu arsuri la nivelul membrelor drepte de gradul III, pe o suprafață de 9%, fiind transportat la Spitalul Municipal Fălticeni

În urma incendiului a ars izolația aplicată tavanului dintr-o cameră aflată în construcție de la etajul superior și mai multe bunuri de uz casnic, prejudiciul fiind de circa 2.000 lei, proprietara locuinței precizând faptul că aceasta nu era asigurată.
Mai nouă Mai veche