Un pieton în stare de ebrietate care traversa neregulamentar a fost lovit de o mașină, la Dornești

Duminică, 30 iulie 2023, în jurul orelor 22:05, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au fost sesizați prin 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier în localitatea Dornești din județul Suceava.

În urma intervenției, s-a constatat că în jurul orelor 22:00, Ioan C., din orașul Siret, în timp ce se deplasa la volanul autoturismului Volkswagen Golf, pe DN 17A, în localitatea Dornești, dinspre Rădăuți, a surprins și accidentat pietonul V.O., din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis, fără să se asigure corespunzător, prin partea stângă a sensului de mers al autoturismului, acesta fiind acroșat cu oglinda stângă a autoturismului.

Ca urmare a accidentării, pietonul a suferit leziuni, fapt pentru care la fața locului a sosit un echipaj al ambulanței, care l-a preluat și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu „escoriație gambă stângă – rănit ușor”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul testării fiind negativ, fiindu-i recoltată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul emana halenă alcoolică, însă nu a putut fi testat cu aparatul etilometru din cauza stării de sănătate, acesta fiind cunoscut ca suferind de epilepsie.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche