Accident de muncă la fabrica de lactate Tudia din Grămești

Fabrica Tudia Grămești
Marți, 1 august 2023, la ora 08.20, Poliția orașului Siret a fost sesizată de către Spitalul Municipal Rădăuți cu privire la faptul că la această unitate spitalicească s-a prezentat Dumitru A., de 40 de ani, din Grămești, cu o plagă tăiată la nivelul palmei membrului superior drept, accident de muncă despre care acesta a relatat că s-a produs în timp ce își desfășura activitatea la fabrica de lactate Tudia din comuna Grămești, sat Grămești.

În urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul este angajat al fabricii, ocupând funcția de muncitor necalificat în cadrul secției de ambalare finală.

Marți, bărbatul și-a început programul de lucru la ora 06.00, iar în jurul orei 06.30, în timp ce opera un utilaj, a observat cum o folie de ambalare a produselor a rămas blocată în componentele utilajului, ocazie cu care încercând să scoată respectiva folie, a introdus membrul superior drept în partea lateral dreapta a utilajului, împrejurare în care după deblocare, o rolă s-a pus în funcțiune și i-a surprins palma dreaptă, provocându-i o plagă.

Organele de poliție au informat Inspectoratul Teritorial de Muncă al Județului Suceava cu privire la producerea acestui accident de muncă.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche