Buletin de presă, 10 august 2023 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 09.08.2023, ora 20.00, Poliția orașului Frasin a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 58 ani, din comuna Stulpicani, despre faptul că a fost agresată de soț.
În urma cercetărilor s-a constatat că cei doi soți, respectiv femeia de 58 de ani și bărbatul de 66 ani, locuiesc în sat Slătioara, com. Stulpicani, jud. Suceava și se învecinează cu cantonul silvic Plutonița.
În seara de 09.08.2023, în jurul orei 19.30, femeia s-a deplasat la canton, pentru a face treburile gospodărești la grajdul de animale. Aici a venit și soțul, care, pe fondul consumului de alcool a lovit-o pe soția sa.
Femeia de 58 de ani a fost îndrumată să se prezinte la Serviciul de Medicnă Legală în vederea obținerii unui certificat medico-legal.
Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate. În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „violenţă în familie” și ,,amenințare”.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 09.08.2023, ora 15.19, un bărbat de 69 ani, din orașul Broșteni, a condus autoturismul pe D.N. 17 B în orașul Broșteni, sat Holda, iar când a ajuns după o curbă la dreapta a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în afara drumului, în albia râului Bistrița.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămatrea corporală ușoară a trei persoane, respectiv a conducătorului auto și a celor doi pasageri 67 de ani și Cimpoi Petrea, de 71 de ani, ambii din orașul Broșteni.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de negativ și a fost condus la Spitalul Vatra Dornei unde i s-a recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămarea corporală din culpă”.


La 09.08.2023, în jurul orei 17.20, o femeie de 24 ani, din sat/com. Stroiești, în timp ce conducea autovehiculul având direcția de deplasare dinspre mun. Suceava spre loc. Liteni-Moara, a intrat în coliziune cu autoturismul condusde către o femeie de 32 ani, din com. Slatina, care circula în fața sa și ulterior cu un autoturism condus de către un bărbat de 50 ani.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 32 de ani.
Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.00mg/l alcool pur în aerul expirat pentru fiecare dintre ei, iar ulterior la Spitalul Județean Suceava li s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 10.08.2023, ora 01.58, S.P.R. 7 Mălini a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un autoturism a intrat în coliziune cu peretele unui imobil din centrul satului/com. Baia. Deplasându-se la fața locului polițiștii au identificat un autoturism avariat, conducătorul auto nefiind identificat la fața locului, semnalmentele acestuia fiind transmise polițiștilor de către martorii oculari.
Ulterior, în aceeași noapte, orele 03.30, polițiștii SPR 7 Mălini au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112 de către o femeie din sat Sasca Mică, com. Cornu Luncii, cu privire la faptul că în curtea sa a intrat un bărbat lovit la picior, care spune ca a fost victima unei agresiuni și că este din Frasin. La fața locului, s-a constatat că persoana identificată în curtea apelantei corespunde cu cea ca fiind conducătorul auto din com. Baia care a produs tamponarea, respectiv un bărbat de 36 ani, din oraș Frasin.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,56mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, întrucât bărbatul acuza dureri la piciorul drept și în zona capului, a fost solicitată de către polițiști intervenția la fața locului a unui echipaj medical de urgență, acesta fiind transportat la Spitalul Mun. Fălticeni pentru îngrijiri medicale.
În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că la data de 10.05.2023, ora 01.55, bărbatul de 36 ani, din orașul Frasin în timp ce conducea autoturismul în parca din incinta unui magazin de pe str. Ștefan cel Mare din satul Baia, com. Baia, jud. Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu colțul clădirii și cu gardul împrejmitor al acesteia. După producerea evenimentului, șoferul a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior. În momentul identificării acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcoool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul mun. Fălticeni. La Spitalul mun. Fălticeni bărbatul a fost examinat de către medicul de gardă, fiind rănit ușor, fără a rămâne internat.
În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule. Autoturismul a fost verificat în baza de date, iar acesta figurează radiat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corpora din culpă”, „conducerea unui vehicul de drumurile publice sub influența alcoolului”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ,,conducere fără permis”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 09.08.2023, ora 18.43, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza com. Arbore, pe DJ178D, au oprit mopedul condus de către un bărbat de 24 ani, din com. Arbore, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.
Totodată, conducătorul mopedului a fost sancționat contravențional conform art.3 din legea 132/2017, în cuantum de 1.000 lei cu reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuței de înmatriculare, deoarece acesta are asigurarea obligatorie RCA expirată.


La data de 09.08.2023, ora 21.46, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce se aflau în serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție, pe DN 17 km, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 45 ani, din com. Drăgoieşti. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultând o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-a prelevat mostre de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


La 10.08.2023, ora 00.58, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, pe DC 36A din sat Verbia, comuna Grămești, au oprit pentru control autoturismul care circula în direcția sat Botoșenița Mică spre sat Verbia, la volanul căruia se afla un bărbat de 62 ani, din com. Grămești, acesta fiind singur în autovehicul.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 10.08.2023, ora 02.27, Poliţia mun. Suceava a fost sesizată despre faptul că pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea unui vehicul.
S-a constatat că la data de 10.08.2023, ora 02.25, un bărbat de 35 de ani din mun. Suceava, a condus autoutilitara pe str. Calea Unirii, având direcția de deplasare Burdujeni către Centru, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu bordura trotuarului și un stâlp de iluminat public.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere, iar autoutilitara a luat-o fără acordul proprietarului, din parcarea spălătoriei la care lucrează.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ,,conducerea fără permis” și „furt în scop de folosință”, urmând a fi dispuse și măsuri procesuale.
Mai nouă Mai veche