Buletin de presă, 12 august 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 12 august 2023 - IPJ Suceava
Cherestea în valoare de peste 6.000 lei confiscată de polițiști în urma unor controale în trafic

La data de 11.08.2023, ora 23.00, polițiștii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, fiind în executarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul comunal 35 din comuna Grămeşti, sat Grămești, județul Suceava, au oprit pentru control două autoutilitare încărcate cu cherestea rășinoase molid, stabilindu-se că nu dețin avize legale de transport.
În aceste condiții, ambele autovehicule au fost conduse la sediul O.S. Adâncata - Depozitul Zamostea-Lunca de pe raza comunei Zamostea, sat Nicani, județul Suceava, unde materialul lemnos a fost inventariat de pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, constatându-se faptul că într-o autoutilitară s-a transportat cantitatea de 2,24 m.c. material lemnos, iar în cealaltă cantitatea de 1,90 m.c. material lemnos (cherestea rășinoase molid clasa C).
Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a celor doi șoferi, conform art. 19 alin. 2, lit, a, pct.1 din Legea 171/2010 și s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității totale de 4,14 mc material lemnos, în valoare totală de de 3.601 lei.
Materialul lemnos a fost predat în custodia Ocolului Silvic Adâncata, urmând a fi valorificat conform procedurii.


De asemenea, la data de 10.08.2023, ora 05.10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au oprit pentru control pe strada Cuza Vodă, o autoutilitară încărcată cu cherestea de esență rășinoase, condusă de către un bărbat de 26 ani, din sat/com. Frătăuții Noi.
În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că șoferul transporta cantitatea de 4,71 mc cherestea de esență rășinoase având aviz de însoțire doar pentru cantitatea de 1,67 mc cherestea de esență rășinoase, rezultând astfel o diferență de 3,04 mc cherestea.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „b” pct. 2 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 3,04 mc cherestea rășinoase, în valoare de 2.812 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 11.08.2023, ora 21.38, Secția de Poliție Urbană Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat cu privire la faptul că fiul lui provoacă scandal la domiciliu.
La fața locului s-au deplasat în regim de urgență polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, care au constatatcă fiul reclamantului locuiește împreună cu soția.
La data de 11.08.2023, în jurul orei 21.20, apelantul a fost anunțat telefonic de către nora lui, cu privire la faptul că nu poate intra în locuința de domiciliu întrucât fiul apelantului asculta muzică la volum ridicat și nu deschidea ușa imobilului.
În momentul în care numitul apelantul a ajuns la locuința fiului, a constatat faptul că acesta se află vizibil în stare avansată de ebrietate, motiv pentru care între cei doi s-a iscat un conflict din cauza consumului de băuturi aloolice.
Apelantul a refuzat intervenția unui echipaj medical întrucât nu a suferit leziuni care să necesite îngrijiri medicale.
În urma completării de către polițiști a formularului de evaluare a riscului, a reieşit faptul că în cauză există risc iminent asupra vieții și integrității corporale a apelantului, aceasta manifestându-şi dorinţa de a se emite un ordin de protecţie faţă de fiul său, fiind emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5(cinci) zile, începând cu data de 11.08.2023.
A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de de ”violență în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199 alin. 1 din C.pen. raportat la art. 193 alin.1 din C.pen., din Codul penal cercetările în cauză fiind continuate de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni - Compartimentul de Proximitate, cauza urmând a fi soluționată procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 11.08.2023, ora 10.27, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza com.Gălănești a avut loc un accident rutier.
Din verificările efectuate la fața locului s-a constatat faptul că o femeie în vârstă de 23 de ani, conducea autoturismul pe DN 2H, din direcția comunei Gălănești către mun. Rădăuți, jud. Suceava, iar când a ajuns în apropierea intersecției cu DC neclasificat, a intrat în coliziune cu un parapet metalic din partea dreaptă.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto în vârstă de 23 ani.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2), rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 11.08.2023, ora 2130, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de către CPU Vatra Dornei, despre faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un bărbat care prezenta leziuni corporale ca urmare a unui accident rutier.
S-a stabilit că un bărbat, în timp ce conducea un motociclul neînregistrat, pe care era transportat și fiul său, pe DC 86 A Cârlibaba, din direcția DN 17 către Izvoarele Sucevei, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a răsturnat pe partea carosabilă a drumului.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului motociclului și a fiului acestuia, care au fost transportați la Spitalul municipal Vatra Dornei de către un membru al familiei.
Conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilometrul, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ,,vătămarea corporală din culpă” prevăzută de art. 196 alin. 1, 2 și 3, ”conducerea unui vehicul sub infuența acoolului” prevăzută de art. 336 alin. 1 și ”punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” prevăzută de art. 334 alin. 1 din Cod penal, iar cercetările vor fi efectuate de Compartimentul Rutier Vatra Dornei.
Mai nouă Mai veche