Buletin de presă, 13 august 2023 - IPJ Suceava

Ordine provizorii de protecție emise de către polițiști! Sesizați de îndată faptele de agresiune în familie!

La data de 12.08.2023, ora 19:14, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Salcea au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din mun. Suceava, despre faptul că în timp ce se afla la mama ei, în localitatea Dumbrăveni, a văzut cum o persoană de sex feminin este agresată de către soțul acesteia.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că în jurul orei 18.40, o femeie de 40 ani, din com./sat Dumbrăveni, s-a întâlnit cu soțul ei, de 46 ani, în parcul din localitate. Cei doi soți se află în proces de divorț. Aici, pe fondul unor discuții în contradictoriu, bărbatul și-a agresat fizic soția, pe care ar fi lovit-o și împins-o. În cauză nu a fost nevoie de intervenția unui echipaj medical pentru acordarea de îngrijiri medicale.
A fost întocmit chestionarul de evaluare a riscului în vedere emiterii unui ordin de protecție provizoriu, reieșind că există risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile până la data de 17.08.2023, față de bărbatul de 46 de ani.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „violență în familie”.


La data de 13.08.2023, echipajul format din polițiști din cadrul Polițiilor Orășenești Milişăuţi şi Cajvana a fost sesizat prin apel 112 de către o tânără cu privire la faptul că la domiciliul ei din oraşul Milișăuți, sat. Luncă, a venit fostul concubin care provoacă scandal şi o ameninţă.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, în faţa locuinţei a fost identificată apelanta şi mama ei, care au relatat verbal că fostul concubin, se ascunde prin vegetaţia din apropiere şi vine la poarta lor, adresându-le ameninţări cu acte de violenţă.
La scurt timp a fost identificat în zonă și fostul concubin, respectiv un bărbat de 21 ani, din orașul Gura Humorului, care se afla în stare de ebrietate, avea un comportament agitat şi adresa în repetate rânduri ameninţări cu acte de violenţă.
Având în vedere că i s-a adus la cunoştinţă bărbatului că fapta sa constituie infracţiune, însă acesta s-a comportat sfidător, s-a procedat la folosirea mijlocelor tehnice din dotare şi imobilizarea acestuia, fiind solicitată intervenţia unui echipaj al ambulanţei care l-a transportat la Spitalul Mun. Rădăuţi, Secţia psihiatrie.
Echipajul de intervenţie a constatat că există risc iminent la adresa victimei, sens în care s-a procedat la întocmirea ordinului de protecţie provizoriu prin care i s-a pus interdicţia agresorului de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de victimă.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvărșirii infracțiunii de „ameninţare”.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 13.08.2023, în jurul orei 03:45, polițiștii SPR 13 Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu au prit pe DC 35, pe raza localității Grămești, o autoutilitară condusă de către un tânăr de 25 ani, din com. Frătăuții Noi.
În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei s-a constatat că aceasta era încărcată cu material lemnos, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire, declarând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos.
În aceste condiții, transportul a fost condus la Depozitul de Material Lemnos Lunca, din localitatea Zamostea, unde, materialul lemnos a fost inventariat de către pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți, constatându-se că șoferul a transportat cantitatea de 5,6 mc material lemnos tip cherestea molid.
Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform art. 19 alin. 2 lit. a) punctul 1 din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de 5,6 mc cherestea în valoare de cca. 6.000 lei.
Materialul lemnos a fost predat în custodia Ocolului Silvic Adâncata.


Eveniment rutier cercetat de poliţiști

La data de 12.08.2023, în jurul orei 11:05, o femeie de 47 ani, din com. Valea Sării, jud. Vrancea, a condus autoturismul pe DN 17, în afara localității Gura Humorului și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 64 ani, din mun. Iași, jud. Iași.
În urma impactului a rezultat avarierea celor două autovehicule și vătămarea corporală ușoară a unei femei de 70 ani, din mun. Iași, jud. Iași, pasageră în autoturismul condus de către bărbatul de 64 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-le recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche