Buletin de presă, 26 august 2023 - IPJ Suceava

Peste 60 de metri cubi material lemnos confiscați și sancțiuni în valoare de 15.000 lei aplicate de polițiști

La data de 25.08.2023, polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri (S.I.C.E) în colaborare cu polițiștii Biroului pentru Protectia Fondului Forestier și Piscicol (S.O.P.) și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au organizat și defășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a delictelor silvice și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, pentru verificarea unor informații existente la nivelul I.P.J. Suceava – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sens în care au acționat pe raza com. Moldovița, ocazie cu care au desfășurat verificări atât la punctul de lucru al unui agent economic din com. Moldovița, cât și în partizile exploatate de către acesta, amplasate în zona de competență a Ocolului Silvic Moldovița.
În urma activităților informativ operative desfășurate, a inventarierii stocurilor faptice de material lemnos și comparării cu stocurile scriptice, a rezultat diferențe atât în plus cât și în minus, atât la punctul de lucru cât și în partizile controlate, motiv pentru care au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei, pentru încălcarea prev. legii nr. 171/2010 și măsura complementară a confiscării cantității de de 63,126 mc. material lemnos în valoare de 11.490 lei.


Șofer reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 21.08.2023, ora 21.50 conducătorul unui autoturism ce se deplasa pe str. Cuza Vodă din mun. Suceava, la intersecția cu str. Calea Unirii și str. 22 Decembrie, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către un tânăr de 22 de ani din Adâncata.
Imediat după impact conducătorul autoturismului a plecat de la fața locului. Având în vedere părăsirea locului accidentului de către șoferul autoturismului au fost desfășurate activități de căutare, iar în urma verificărilor efectuate de către lucrătorii Secției de Poliție Burdujeni, autoturismul implicat a fost identificat pe str. Traian Popovici, într-o curte cu poarta încuiată.
Motociclistul de 22 ani a fost preluat de un echipaj de ambulanță, fiind diagnosticat cu contuzii ușoare. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și au fost continuate cercetările fiind pus în executare și un mandat de percheziție domiciliară cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Suceava.
Cu ocazia percheziției domiciliare a fost ridicat autoturismul implicat și a fost pus în executare mandatul de aducere privind pe bărbatul care a condus autovehiculul.
Având în vedere probatoriul administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Suceava, Biroul Rutier a dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, a șoferului, ulterior acesta fiind prexentat instanței de judecată care a dispus arestarea pentru 30 de zile.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 26.08.2023, ora 01:30, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți – Biroul de Ordine Publică și Compartimentul Rutier, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv deplasându-se pe str. Constantin Brâncoveanu, au efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele luminoase și acustice, autoturismului condus de către un bărbat de 32 ani, din com. Frătăuții Vechi, persoană care nu a putut prezenta un act de identitate sau permisul de conducere, spunând că nu le are asupra sa.
Fiind interogate bazele de date s-a constatat faptul că șoferul figurează având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice ”CU RESTRICȚII – SUSPENDAT” .
Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilometru, rezultatul testării fiind de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost testat cu aparatul DRAGER Drugtest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal pentru conducerea autovehiculului cu permisul suspendat și totodată șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 102/3/A din OUG 195/02 și conform art. 147/1 din HG 1391/06.
Mai nouă Mai veche