Buletin de presă, 4 august 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 4 august 2023 - IPJ Suceava
Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 03.08.2023, ora 13.15, în timp ce executau activități pe linie silvică pe raza comunei Frătăuții Vechi, jud. Suceava, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DJ 178 C Bilca, din direcția Bilca–Frătăuții Noi și care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara era condusă de către un bărbat domiciliat în comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, iar în urma verificărilor în aplicația SUMAL 2, s-a constatat că transportul nu este însoțit de aviz pentru materialul lemnos.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic și a unui tehnician silvic pentru inventariere, stabilindu-se faptul că autoutilitarea transporta cantitatea de 3,30 m.c. lemn foc molid în valoare de 508 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


La data de 03.08.2023, orele 03:50, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini, se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean D.J.209 A Mălini, a identificat în trafic și oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat din com. Dolhești, sat Dolheștii Mari, jud. Suceava, care transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea inventarierii.
Totodată, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitara în cauză.
În urma inventarierii cantității de material lemnos, a rezultat cantitatea de 1,05 mc cherestea rășinoase în valoare totală de 700 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 pentru transportul cantității de material lemnos fără documente de proveniență.
Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.


La data de 03.08.2023, ora 08.55, patrula de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executa activități pe linie silvică pe raza comunei Frătăuții Vechi, jud. Suceava, a oprit pentru control o autoutilitară care circula pe DJ 178 C Frătăuții Vechi și care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul autoutilitara este condusă de către un bărbat domiciliat în comuna Sucevița, județul Suceava, iar în urma verificărilor în aplicația SUMAL 2 s-a constatat că transportul nu este însoțit de aviz pentru materialul lemnos.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic, pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 1.78 m.c. lemn foc molid în valoare de 274 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 03.08.2023, ora 15:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ208V, pe raza loc. Pătrăuți, a avut loc un accident rutier.
S-a stabilit că la data de 03.08.2023, în jurul orei 14:50, o femeie a condus autoturismul pe DJ208V, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanțul din partea dreaptă având în vedere direcția de deplasare.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei femei, pasagere în vehicul, care au fost transportate de ambulanță la Spitalul Județean Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. de art. 196 alin. (2) , (3) și (4) din Codul Penal.


La data de 03.08.2023, în jurul orei 18.10, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că pe str. Volovățului din mun. Rădăuți, jud. Suceava s-a produs un accident rutier.
În baza sesizării, la nivelul Poliției Mun. Rădăuți a fost constituită echipa operativă și s-a stabilit că la data de 03.08.2023, în jurul orei 18.00, o femeie din com. Brodina, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul a intrat în coliziune cu motociclul condus de către un bărbat din mun. Rădăuți, jud. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului motociclului.
Conducătoarea autoturismului și conducătorul motociclului, au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la Spitalul Mun. Rădăuți, acestora le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2), rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 03.08.2023, ora 19:52, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe str. Ștefan cel Mare din com. Rădășeni, sat Lămășeni se află o persoană accidentată care a căzut de pe o bicicletă.
La data de 03.08.2023, în jurul orelor 19:50, un bărbat de 46 ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe str. Ștefan cel Mare din satul Lămpășeni, pe relația sat Lămășeni-sat Pocoleni, pe fondul consumului de alcool, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, autoaccidentându-se, fiind transportat la Spitalul mun. Fălticeni.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă (autoaccidentare), prev. și ped. de art. 196 alin. 1 C.P., iar biciclistul a fost sancționat contravențional conf.OUG 195/02.


La data de 03.08.2023, ora 21:25, Poliția Orașului Siret a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe raza com. Grănicești, sat Iacobești s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Echipajul aflat în serviciu pe raza SPR 13 Bălcăuți, s-a deplasat la fața locului și a stabilit că la data de mai sus, în jurul orei 21:25, un bărbat a condus autoturismul pe DN 2/E 85, din direcția Siret către Suceava și a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus. În urma accidentului a rezultat avarierea celor două autoturisme și rănirea ușoară a celui de-al doilea șofer.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ și au fost transportați la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped.de art.196 alin.1 din Codul Penal.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 03.08.2023, orele 19.40, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca, aflați în serviciul de patrulare pe raza com Arbore, au oprit la intersecția DJ178 cu DC43 autoturismul care circula pe DC43 dinspre sat Clit, com. Arbore către sat Arbore, com. Arbore.
Conducătorul auto a fost legitimat, stabilind că este un bărbat din mun Rădăuți, jud. Suceava, care poseda permis de conducere valabil.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcootest, rezultând o alcolemie de 0,41 mg/l, motiv pentru care șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice, în vederea stabilirii alcolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” faptă prev. și ped. de art.336 alin.1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche