Caravana „DNA-ul pădurilor” în județul Suceava

Caravana „DNA-ul pădurilor” în județul Suceava
Parlamentari USR, reprezentanți ai USR Tineret și membrii USR din județ au însoțit Caravana „DNA-ul pădurilor”. Aceasta a ajuns în 4 localități: Fălticeni, Municipiul Suceava, Milișăuți și Rădăuți. Județul Suceava se află în topul județelor cel mai afectate de tăierile ilegale, având cea mai mare suprafață de pădure din țară. 

Membrii caravanei au discutat cu reprezentanți ai comunităților și ai societății civile și au strâns semnături de susținere pentru proiectul „DNA-ul pădurilor”.

Sucevenii s-au alăturat luptei pentru salvarea pădurilor și au răspuns DA pentru înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, un proiect de lege depus recent de USR. 

După ce prima lege de înființare a „DNA-ului pădurilor” a fost îngropată cu mâna judecătorilor numiți politic la Curtea Constituțională, USR a depus un nou proiect, sub semnătura deputaților Diana Buzoianu, Stelian Ion și Silviu Dehelean.

,,În Suceava mafia lemnului a distrus versanți întregi de pădure. Mafia lemnului e cea care a călcat toate legile în picioare, reprezentanții ei au bătut, amenințat, hărțuit oamenii care au luptat contra defrișării pădurilor. A venit timpul să le fie frică că vor plăti consecințele pentru tot acest măcel. Nu nouă trebuie să ne fie frică de mafia lemnului. Lor trebuie să le fie frică că legea li se aplică și lor și că, de această dată, nu mai scapă printre degete autorităților” a declarat deputata USR Diana Buzoianu, co-inițiator al proiectului USR „DNA-ul pădurilor”.

„Ăștia taie pădurile și nu-i pedepsește nimeni. Am venit în campanie ca să răspândesc mesajul nostru și să le transmit oamenilor că cineva chiar se luptă pentru păduri. Nu e doar despre aer curat. Sunt bogății naturale pe care ni le fură sub ochii noștri”, a declarat Cristian Baciu, vicepreședinte USR Tineret.

Caravana USR a pornit din Constanța, a trecut prin Buzău, Bacău, Bihor, Cluj, Iași, Suceava și până pe 27 august va ajunge în Maramureș, Brașov și Argeș.

USR solicită majorității PSD-PNL să nu tergiverseze dezbaterile pe proiectul USR de înființare a DNA-ului pădurilor, astfel încât votul în Parlament să fie dat în următoarea sesiune.

Sucevenii pot susține proiectul semnând petiția de pe https://protejampadurile.usr.ro/.

Departamentul de comunicare USR SUCEAVA
Mai nouă Mai veche