Cinci morți și șapte răniți în accidente la nivel cu calea ferată, de la începutul anului, în județul Suceava. Polițiștii anunță acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor

În perioada 29-31 iulie 2023, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava, în cooperare cu polițiștii rutieri din cadrul IPJ Suceava, au organizat acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Cu această ocazie au fost efectuate activități de supraveghere și control la 22 treceri la nivel cu calea ferată situate în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere, preponderent pe DN 2E și DN 2H, în zona localităților Rădăuți, Vicovu de Jos, Gălănești.

În cadrul activităților, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.600 lei, din care 16 pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere instalate la pasajele de cale ferată.

De asemenea au fost reținute patru permise de conducere, patru certificate de înmatriculare, precum și trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Atragem atenția conducătorilor auto precum și pietonilor angajați în traversarea pasajelor de cale ferată asupra importanței respectării semnalizării rutiere!

În primele 6 luni ale anului 2023 au fost înregistrate 15 accidente din care 9 evenimente privind surprinderea vehiculelor în gabaritul căii ferate (șapte autovehicule, o bicicletă și un ATV), șase surprinderi ale persoanelor și un eveniment datorat animalelor domestice lăsate nesupravegheate.

În urma evenimentelor înregistrate în primele 6 luni ale anului 2023 și-au pierdut viața cinci persoane, iar șapte au suferit vătămări corporale.

Menționăm faptul că distanța de frânare a unui tren de călători variază între 200 și 800 de metri, în funcție de viteza de deplasare și numărul de vagoane transportate.
Mai nouă Mai veche