Femeie accidentată de un camion, la Gura Humorului. Era în stare de ebrietate și a traversat neregulamentar

Femeie accidentată de un camion, la Gura Humorului. Era în stare de ebrietate și a traversat neregulamentar
Joi, 17 august 2023, la ora 15.10, Vasile P., de 49 de ani, din comuna Gârbovi, județul Ialomiţa, în timp ce conducea autoutilitara Iveco care tracta semiremorca Schmitz, pe strada Mihail Kogălniceanu din orașul Gura Humorului, din direcţia Frasin către Suceava, la intersecţia semaforizată cu bulevardul Bucovina, în momentul efectuării virajului la dreapta, pe culoarea verde intermitent a semaforului electric, a surprins şi accidentat pe Maria U., de 65 de ani, din Gura Humorului, care se angajase în traversarea neregulamentară a părţii carosabile, de la dreapta spre stânga, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a femeii, care a fost transportată la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, stabilindu-i-se diagnosticul „contuzionată ușor prin accident rutier”, fiind mai apoi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în vederea efectuării mai multor investigaţii.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Victima a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primelele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face femeia care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche