Permis de conducere fals prezentat de un tânăr șofer ucrainean în Vama Siret. I s-a întocmit dosar penal

Polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosar penal unui cetățean ucrainean, deoarece la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, a prezentat un permis de conducere având însemnele autorităților din Ucraina, fals.

Joi, 17 august 2023, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani se afla la volanul unui microbuz marca Volkwagen, înmatriculat în Ucraina.

Odată cu pașaportul, șoferul a înmânat polițiștilor de frontieră și permisul de conducere având însemnele autorităților ucrainene. În urma verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au constatat faptul că permisul prezentat la control nu este unul autentic, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și de fond, fiind fals.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere.
Mai nouă Mai veche