Măsurile dispuse la nivelul Poliţiei de Frontieră Suceava pentru perioada 11-1 august 2023

În perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, aproximativ 1.000 de polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, precum și de la Sectoarele Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei, Brodina, Vicovu de Sus și Siret, vor executa misiuni de supraveghere și control, atât la frontiera verde, cât și în punctele de trecere de la nivelul județului Suceava.

Totodată, alături de polițiștii de frontieră suceveni, execută misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat la granița cu Ucraina și lucrători din cadrul Agenției Frontex, atât în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, cât și la frontiera verde.

De la începutul lunii august și până în prezent prin Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus s-au efectuat formalitățile de frontieră pentru 103.000 persoane cu 24.000 de mijloace de transport, din care 6.500 au fost camioane. Din numărul total de persoane, 86.000 au fost cetățeni ucraineni.

Menţionăm că, în prezent, timpii de așteptare în Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus se încadrează în parametri normali.

În funcţie de dinamica traficului, vor fi suplimentate arterele de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. De asemenea, dacă situația o va impune vor fi utilizate stațiile mobile de control, aflate în dotarea instituției noastre.

Poliţia de Frontieră Suceava recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor.

În acest sens, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, pentru anumite intervale de timp.

În toată această perioadă, Poliţia de Frontieră Suceava va acționa în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică.
Mai nouă Mai veche