Motociclist depistat cu 138 km/h, noaptea, în Suceava. A fost urmărit și blocat în trafic de polițiști. Dosar penal și amendă de 17.805 lei

Motociclist depistat cu 138 km/h, noaptea, în Suceava. A fost urmărit și blocat în trafic de polițiști. Dosar penal și amendă de 17.805 lei
Vineri, 4 august 2023, în jurul orei 00:40, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Suceava - Biroul Rutier, efectuând serviciul de control şi supraveghere a traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Suceava, au înregistrat cu aparatul radar montat pe autospeciala de poliție o motocicletă care circula cu viteza de 114 km/h în zonă cu limitare 40 km/h, având direcția de deplasare dinspre Primărie spre Centru.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul motocicletei oprind inițial, însă când a fost somat să oprească motorul și să scoată cheile din contact, acesta a demarat în trombă, sporind ulterior viteza de deplasare.

În aceste condiții polițiștii au plecat în urmărirea motocicletei, folosind semnalele acustice și luminoase și efectuând somații verbale prin sistemul acustic al autospecialei.

Urmărirea s-a desfășurat pe mai multe artere de circulație de pe raza municipiului Suceava, motocicleta fiind inregistrată de aparatul radar circulând inclusiv cu viteza de 138 km/h în zonă cu limitare 40 km/h, circulând pe sensul opus de deplasare și rulând fără a acorda prioritate altor vehicule.

Astfel, motociclistul a fost urmărit pe itinerarul str. Ana Ipătescu - bld. Calea Unirii (unde a fost inregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 131 km/h în zonă cu limitare 40 km/h) - parcarea Iulius Mall Suceava - str. Energeticianului (unde a fost inregistrat de aparatul radar circulând pe sensul opus de deplasare cu viteza de 114 km/h în zonă cu limitare 50 km/h) - str. Mirăuților (unde a fost înregistrat de aparatul radar circulând pe sensul opus de deplasare, cu viteza de 138 km/h în zonă cu limitare 50 km/h) - a pătruns pe str. Unirii fără a acorda prioritate de trecere vehiculelor - str. Ana Ipătescu - str. Mitropoliei - str. Parcului - DJ 208.

Polițiștii au reușit blocarea și oprirea motocicletei în condiții de siguranță, atât pentru conducătorul acesteia, cât și pentru echipajul de poliție și ceilalți participanți la trafic.

A fost identificat Bogdan Colesniuc, de 29 de ani, din comuna Udești, județul Suceava, iar acesta nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei vehiculului pe care acesta îl conducea.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul afişat fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pentru abaterile rutiere săvârșite, acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amenzi în cuantum de 17.805 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (2) din Cod penal.
Mai nouă Mai veche