Motociclistă rănită de un șofer neatent, la Sucevița

Motociclistă rănită de un șofer neatent, la Sucevița
La 20 august 2023, în jurul orelor 12:30, Iulia T., de 35 de ani, din municipiul Botoșani, conducea motocicleta Honda pe DN 17A, din direcția centrului comunei Sucevița către zona Palma, comuna Vatra Moldoviței. La un moment dat, a început manevra de depășire a autoturismului Peugeot care era condus în aceeași direcție de Ioan H., de 50 de ani, din comuna Carașova, județul Caraș-Severin. În timp ce motocicleta Honda circula pe sensul opus de mers, efectuând manevra de depășire în mod regulamentar, conducătorul autoturismului Peugeot, Ioan H., a inițiat la rândul său efectuarea unei manevre similare de depășire a unui alt autovehicul care se deplasa în fața sa. În momentul în care conducătorul autoturismului a inițiat manevra de depășire, pătrunzând astfel pe sensul opus de mers, conducătoarea motocicletei a frânat pentru a evita impactul cu autoturismul Peugeot, însă motocicleta s-a ridicat pe roata din față, după care s-a rostogolit spre înainte.

În urma evenimentului, tânăra a suferit leziuni fizice, fiind transportată cu ambulanța la pitalul Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism prin accident rutier, contuzie umăr stâng, contuzie toraco-abdominală cu escoriații la nivelul flancului stâng”.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după li s-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține conducătorului autoturismului Peugeot care a inițiat o manevra de depășire fără a se asigura corespunzător, în timp ce era precedat de un autovehicul care inițiase o manevră similară.

A fost întocmit dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche