Un șofer beat a zburat cu mașina peste un sens giratoriu de pe centura Rădăuților și a fugit de la locul accidentului

Joi, 24 august 2023, în jurul orelor 04.20, Mihai G., în vârstă de 42 de ani, din comuna Sucevița, județul Suceava, a condus autoturismul Volkswagen cu volan pe dreapta pe DN 17A, dinspre Marginea spre Rădăuți, iar când a ajuns în intersecția cu sens giratoriu cu șoseaua de centură a municipiului Rădăuți a atins cu roata stânga față scuarul care desparte benzile dinaintea sensului giratoriu și a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns în sensul giratoriu și a intrat în coliziune cu un indicator „baliză direcțională care indică ocolirea obstacolului prin dreapta” care era amplasat pe sensul giratoriu, după care autoturismul a plonjat peste sensul giratoriu, ajungând pe scuarul care desparte benzile de circulație dinspre Rădăuți.

Pe locul din stânga se afla Cristian H., în vârstă de 45 ani, din comuna Sucevița, județul Suceava, în calitate de pasager.

Atât conducătorul autoturismul cât și pasagerul au părăsit locul producerii evenimentului rutier, lucrătorii de poliție stabilind în urma verificărilor efectuate că autoturismul aparține lui Mihai G., din Sucevița.

În urma verificărilor efectuate, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea au identificat pe raza comunei Marginea, pe DN 17A, în zona societății „La doi Pași”, un autoturism Volkswagen Passat condus de Traian R., iar în autoturism au fost identificați Mihai G. și Cristian H., aceștia prezentând leziuni vizibile, motiv pentru care lucrătorii de poliție i-au transportat la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a primi îngrijiri medicale.

Fiind întrebat cu privire la leziunile pe care le aveau, Mihai G. a declarat că a condus autoturismul Volkswagen Passat pe DN 17A dinspre comuna Marginea spre Rădăuți, iar întrucât a atins cu roata stânga față scuarul care desparte benzile, a pierdut controlul asupra direcției de mers, plonjând peste sensul giratoriu și, întrucât s-au speriat, au plecat de la fața locului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i de asemenea recoltate mostre biologice de sânge, la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma impactului, pasagerul care se afla pe scaunul din stânga față a suferit leziuni și a fost transportat de către lucrătorii de poliție la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche