Buletin de presă, 17 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de către polițiști

La data de 16.09.2023, ora 14.05, în timp ce executau activități pe linie silvică, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe DN 2 E din comuna Bilca, județul Suceava, o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara era condusă de către un bărbat domiciliat în comuna Bilca, județul Suceava și că acesta nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos, stabilindu-se faptul că bărbatul a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 3,84 mc lemn foc fag în valoare de 907 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Dosar penal pentru un motociclist bănuit de săvârșirea a 5 infracțiuni

La data de 16.09.2023, ora 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – B.D.N.E. în timp ce aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe raza comunei Păltinoasa, județul Suceava, au observat faptul că, de pe Drumul Național 2 E a pătruns pe Drumul Național 17, o motocicletă la ghidonul căreia se afla o persoană, ce se îndrepta către orașul Gura Humorului, iar pe aceasta se afla montat numărul de circulație provizoriu, existând suspiciuni cu privire la faptul că acesta exiprat și nu aparține vehiculului în cauză.
Pentru a nu se crea o stare de panică și de pericol, în circulația de pe Drumul Național 17, pe raza comunei Păltinoasa, (care avea valori mari de trafic), existând posibilitatea ca în cazul efectuării semnalelor de oprire, conducătorul autovehiculului să nu respecte indicațiile, respectiv să se sustragă controlului, iar prin urmărirea acestuia să fie pusă în pericol atât viața acestuia cât și a celorlalți participanți la trafic s-a luat hotărârea ca echipajul de poliție să se deplaseze în spatele acestuia până la identificarea unui moment oportun, pentru a fi oprit în condiții de siguranță.
La intrare în orașul Gura Humorului, dinspre mun. Suceava, pe str. Bulevardul Bucovina, conducătorul motocicletei cu numărul de circulație provizoriu, a oprit pe partea dreaptă, a coborât, iar la observarea autospecialei de poliție acesta a încercat să fugă de la fața locului, cu scopul de a se sustrage controlului.
Având în vedere acest lucru, pe timpul urmăririi, persoana respectivă a fost somată cu pistolul de dotare, însă aceasta a fost imobilizată și încătușată fără a fi nevoie de a se face uz de armă.
Asupra persoanei a fost efectuat un control corporal, fiind găsită cartea de identitate, stabilindu-se identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat în vârstă de 28 ani, cu domiciliul în comuna Părteștii de Jos, județul Suceava. Asupra acestuia a fost găsit și un permis de conducere eliberat de autorităţile dintr-un stat străin.
Bărbatul de 28 ani a fost testat cu aparatul etilometru din dotarea Serviciului Rutier Suceava, rezultatul fiind negativ.
Având în vedere permisul de conducere găsit asupra conducătorului vehiculului, documentul a fost verificat la fața locului, sens în care s-a constatat că acesta nu prezinta elemente de siguranță tipice pentru permisele de conducere eliberate de autoritățile străine, existând suspiciuni rezonabile că acesta este contrafăcut (fals).
Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Orașului Gura Humorului în vederea continuării cercetărilor și s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date a Poliției Române, constatând faptul că cel în cauză figurează la rubrica Dreptul de a Conduce – Cu restricții Suspendat, întrucât este cercetat penal pentru alte infracțiuni comise la regimul rutier.
În baza de date a Poliției Române a fost verificată și motocicleta condusă, stabilindu-se că aceasta nu este înmatriculată și nici autorizată provizoriu pentru a circula pe drumurile publice.
De asemenea, s-a stabilit că numărul de circulație provizoriu montat a fost atribuit altui vehicul și nu aparține motociclului.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor „punerea în circulație sau conducerea unui unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. şi ped. de art. 334 alin. 1 și 2 din Codul penal; „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 Cod penal; complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, faptă prev. şi ped. de art. 48 rap. la art. 320 din Codul penal; „falsul material în înscrisuri oficiale”, faptă prev. şi ped. de art.. 320 alin. 1 Cod penal şi „uzul de fals”, faptă prev.de art. 323 din Codul penal.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 16.09.2023, ora 21:30, în baza planului de acțiune Blocada organizat la nivelul S.P.R 5 Dărmănești, în timp ce polițiștii din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești executau activitățile specifice pe raza sat/com. Pătrăuți, jud. Suceava au procedat la oprirea autoturismului condus de către o femeie de 28 ani,domiciliată în sat/com. Pătrăuți, jud. Suceava care a prezentat polița RCA valabilă și certificatul de înmatriculare al autoturismului.
De asemenea, a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a procedatat la interogarea bazelor de date stabilindu-se că femeia nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Femeia a fost testată cu aparatul alcooltest din dotarea SPR5, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335, alin. 1 din C.P., urmând a fi soluționat procedural de către polițiștii din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești.


La data de 16.09.2023, orele 23:30, în baza planului de acțiune Blocada organizat la nivelul S.P.R 5 Dărmănești, în timp ce polițiștii din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești executau activitățile specifice pe raza satului Părhăuți, com. Todirești, jud. Suceava, au procedat la oprirea autoturismului condus de către un bărbat de 24 ani domiciliat în sat Bosanci, com. Bosanci, jud Suceava. Totodată, în urma interogării bazelor de date, s-a constatat faptul că șoferul posedă permis de conducere dar figurează cu restricții, respectiv – suspendat.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest aflat în dotarea secţiei, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335, alin. (2) din Codul Penal., urmând a fi soluționat procedural de către polițiștii din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești.


La 17.09.2023, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, aflați în serviciul de patrulare raza mun. Fălticeni în cadrul acţiuni tip BLOCADA, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 35 ani, cu domiciliul în com Râşca, jud Suceava. Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit faptul că, acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o valoare de 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată a fost testat cu apartul Drug Test 5000, rezultatele fiind negative în toate cazurile.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. de art. 335 alin 1 din C.Pen.
Mai nouă Mai veche