Buletin de presă, 21 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 20.09.2023, ora 12.45, polițiștii Postului de poliție Putna au oprit pentru control pe raza localității, pe Drumul comunal ”Sihăstria” o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv buștean gater molid.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din comuna Putna, județul Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 3,39 m.c. buștean gater molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 1.728 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


La 20.09.2023, orele 15.10, lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Sucevița, au identificat pe raza com. Sucevița, sat Voievodeasa, jud. Suceava, o autoutilitară care transporta material lemnos.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din comuna Sucevița, județul Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 4,00 mc lemn de lucru rășinoase – molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 2.040 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 20.09.2023, ora 06.42, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe Drumul Județean 174F, pe raza comunei Șaru Dornei, județul Suceava, un bărbat în vârstă de 75 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, s-a dezechilibrat și a căzut.
În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni superficiale, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 20.09.2023, ora 19.40, o patrulă de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe strada Oborului din sat./com. Boroaia, jud. Suceava un autoturism condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 20.09.2023, în jurul orei 20:00, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca au interceptat la intersecția DN2E cu DN2K din Orașul Solca un autoturism condus de un bărbat din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 20.09.2023, ora 23:35, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Siret au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche