Buletin de presă, 22 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 septembrie 2023 - IPJ Suceava
Sancțiuni contravenționale în valoare de 42.950 de lei aplicate de polițiști

La data de 21.09.2023, în intervalele orare 07.00-10.00 și 17:00-22:00, pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc și a secțiilor de poliție rurală arondate, polițiști împreună cu jandarmi din cadrul Detasamentului 7 Câmpulung Moldovenesc și reprezentanți din cadrul D.S.V.S.A., A.N.P.C., D.S.P. și R.A.R., în cadrul unei razii, au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii încălcării normelor rutiere, a infracțiunilor de natură economică și identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii, ocazie cu care au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale în valoare de 42.950 lei.
În cadrul acțiunii au fost verificate 33 societăți, iar polițiștii au efectuat 53 de testări cu aparatul etilotest, au reținut în vederea suspendării 2 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 21.09.2023, ora 13.35, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe DJ 178 C o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv buștean gater molid.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din comuna/satul Frătăuții Noi, județul Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 3,89 m.c. buștean gater molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 1.984 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


La 21.09.2023 orele 12.45, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sucevița au oprit pentru control pe DN 17A raza com. Sucevița, jud. Suceava o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv lemn de foc rășinoase – molid.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din Mun. Rădăuți, județul Suceava.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 3,73 mc lemn de foc rășinoase – molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 574 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La 21.09.2023 orele 14.26, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sucevița au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv lemn de foc fag.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din com. Suharău, jud. Botoșani.
În urma interogării aplicației SUMAL 2.0, a rezultat faptul că la data și ora efectuării interogării, pentru mijlocul de transport figurează emis un aviz de însoțire generat la orele 08.38, pentru cantitatea de 2,70 mc lemn foc fag.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în intervalul orar 09.06 - 14.26, conducătorul auto a efectuat transporturi de materiale lemnoase în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire. De asemenea, pe perioada transporturilor de materiale lemnoase, acesta nu a menținut în permanență receptorul GPS și datele mobile pornite.
Polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 4,50 mc lemn de foc fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos în valoare de 1.062 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La 21.09.2023 orele 16.40, polițiștii din cadrul Secșiei de Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control pe DN 2 E, de pe raza comunei Horodnic de Sus, jud. Suceava o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv lemn rotund esență rășinoase.
Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din com. Bilca, jud. Suceava.
În urma interogării aplicației SUMAL 2.0, s-a constatat că pentru autoutilitara în cauză era emis un aviz de însoțire pentru cantitatea de 14,54 mc lemn rotund esență rășinoase.
Polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta cantitatea de de 17.00 m.c. lemn rotund esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos de 2,00 m.c. lemn rotund esență rășinoase, în valoare de 506 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 21.09.2023, în jurul orei 12.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au oprit pentru control pe DJ176, de pe raza com. Brodina, sat Brodina de Jos, jud. Suceava un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, conducătorului auto i-au fost aplicate sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare al autoturismului și plăcuțele cu numărul de înmatriculare pentru lipsă I.T.P. și lipsă poliță de asigurare RCA.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 21.09.2023, în jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au oprit pentru control pe strada Pricopie Jitaru din com. Berchișești, jud. Suceava, un autoturism condus de un bărbat de 34 ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche