Buletin de presă, 4 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 4 septembrie 2023 - IPJ Suceava
Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La data de 03.09.2023, ora 09:05, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 45 ani, din mun. Fălticeni, despre faptul că fostul concubin de 48 ani, din aceeași localitate, provoacă scandal în fața locuinței apelantei.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că foștii concubini au avut o relație de aproximativ 20 de ani care s-a terminat la începutul lunii august 2023.
În jurul orei 09:00, bărbatul s-a deplasat la domiciliul fostei concubine, unde, în urma unor discuții a provocat scandal și a adresat amenințări cu acte de violență femeii de 45 ani. Aceasta a sesizat incidentul prin SNUAU 112, iar la fața locului au intervenit agenții de siguranță publică din cadrul BOP Fălticeni, care au condus părțile la sediul poliției. Victima a precizat faptul că amenințările i-au creat o stare de temere.
S-a întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a constatat că sunt întrunite condiţiile pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu. Victima a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu. A fost emis ordinul de protecție provizoriu față de bărbatul de 48 ani.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,amenințare”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 03.09.2023, în jurul orei 09:45, un bărbat de 70 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe D.N. 29 A, între localitățile Călugăreni și Șerbănești și a intrat în coliziune față – spate cu autovehiculul care circula în fața sa condus de către un bărbat de 38 ani, din com. Zvoriștea.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 70 ani și a unei pasagere din mașina condusă de către acesta, precum și a șoferului de 38 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00. Acestora li s-au prelevat o mostră biologică de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 03.09.2023, în jurul orei 18.00, un tânăr de 19 ani, din oraș Broșteni, a condus autoturismul pe DN 17B, com. Crucea, circulând din direcția Broșteni către Vatra Dornei. Când a ajuns pe raza satului Cojoci, într-o curbă periculoasă a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de către un bărbat de 51 ani, din oraș Broșteni.
În urma impactului a rezultat vătămarea ușoară a unui minor de 12 ani, pasager în vehiculul condus de către bărbatul de 51 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, acestora urmând a li se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 03.09.2023, la ora 11:55, polițiștii SPR 13 Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în timp ce supravegheau și controlau traficul rutier pe DJ 178B, pe raza localității Grănicești, au observat un autoturism ce tracta o remorcă și se deplasa din direcția com. Satu Mare, către localitatea Grănicești.
Conducătorul autoturismului a înmânat cartea sa de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și contractul de asigurare de răspundere civilă auto RCA a autoturismului, stabilindu-i-se identitatea în persoana unui bărbat de 49 ani, din orașul Siret. Întrebat despre documentele remorcii tractate, acesta a declarat verbal faptul că nu le are asupra sa.
S-a procedat la testarea conducătorului auto, rezultând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, polițiștii au efectuat verificări cu privire la remorca tractată, constatându-se faptul că plăcuța remorcii figurează în evidențe ca fiind atribuită unei alte remorci.
A fost verificată și seria de șasiu, constatându-se faptul că nu există corespondent în bazele de date.
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”.
Mai nouă Mai veche