Muzică și Istorie în Țara Fagilor, șase evenimente culturale la Rădăuți

În perioada 27 septembrie - 1 octombrie 2023 vor avea loc, la Rădăuți, șase evenimente culturale organizate în cadrul proiectului ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”.

Proiectul va reprezenta un maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului: Casa de Cultură Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, Hipodromul Hergheliei Rădăuți, Judecătoria Rădăuți și Expo Moto Bucovina.

În formatul său inedit, proiectul își propune să valorifice artiști locali și artiști de renume care vor aborda genuri muzicale diverse: muzică veche, muzică clasică, blues, tango, muzică pop și folclor. Vor fi prezentate formule camerale rar întâlnite în zonă: voce, muzicuță și chitară; ansamblu de muzică veche cu instrumente de epocă; pian la șase și opt mâini; vioară și chitară.

Proiectul „Muzică și Istorie în Țara Fagilor” este un proiect cultural cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, împreună cu următorii parteneri: Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți- Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

Prin intermediul evenimentelor organizate se dorește facilitarea accesului la cultură, muzică. istorie și arhitectură atât pentru tineri, dar și pentru publicul larg, cât și promovarea mai multor genuri muzicale. Accesul la toate evenimentele va fi gratuit.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Mai nouă Mai veche