Buletin de presă, 8 septembrie 2023 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 8 septembrie 2023 - IPJ Suceava
Conducător de moped reținut de polițiști pentru săvârșirea a patru infracțiuni la regimul rutier

La data de 07.09.2023, în jurul orelor 21.40, un bărbat de 45 ani, din com. Fântâna Mare, în timp ce conducea mopedul neînregistrat, pe str. Bd. Bucovina, în interiorul localității Gura Humorului, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de către un tânăr de 22 ani, din loc. Stulpicani.
După impactul dintre cele două vehicule, motociclul a fost proiectat pe mijlocul părții carosabile, rezultând rănirea ușoară a acestuia.
Pe moped a fost identificată seria de șasiu și astfel că s-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date, nefiind identificat niciun vehicul care să corespundă.
S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare în baza de date și s-a constatat că bărbatul de 45 ani care conducea mopedul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Conducătorul mopedului de 45 ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
Conducătorul mopedului a refuzat transportul la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea efectuării de investigații medicale suplimentare. Mopedistul nu purta echipament de protecție în timpul evenimentului rutier.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
Față de conducătorul mopedului de 45 ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind condus şi introdus în arestul I.P.J. Suceava.
Cercetările vor fi continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului.


Peste 160 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive

Având în vedere situaţia operativă existentă la nivelul I.P.J. Suceava, în scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în ziua de 06.09.2023, polițiștii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiștii de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, cât şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 161 de sancțiuni contravenționale în valoare de 72.288 lei, din care cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză (85 de sancțiuni).
Au fost reținute 19 permise de conducere, din care pentru viteză excesivă – 10 permise, pentru depășiri neregulamentare – 5 permise și pentru alte abateri rutiere – 4 permise.
Totodată, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 06.09.2023, a fost depistat un șofer din loc. Straja, în timp ce conducea autoturismul pe DN2, pe raza loc. Dărmănești, circulând cu viteza de 126 (+76 ) km/h.
În cauză s-a procedat la reţinerea permisului de conducere şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto.


Șofer reținut de polițiști în arestul IPJ Suceava pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis


La data de 07.09.2023, în jurul orei 20.07, Poliţia Mun. Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că un bărbat conduce băut și fără permis de conducere.
Cu ocazia deplasării în zona indicată a polițiștilor SPR 15 Vatra Dornei, în jurul orei 21.19, a fost identificat autoturismul condus de către un bărbat de 48 ani, din com. Dorna Arini, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Mun. Vatra Dornei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vedere stabilirii alcoolemiei.
Față de șoferul de 48 ani s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de până la 24 de ore, de către lucrătorii din cadrul SPR 15 Vatra Dornei.
A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dorna Arini.


Bărbat reținut de polițiști pentru fapte cu violență

La data de 06.09.2023, ora 15:40, lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin intermediul S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că o persoană se manifestă agresiv și face scandal pe raza comunei Ilișești.
Echipajul de poliție deplasat cu operativitate la fața locului a constatat că în zona centrală a comunei Ilișești se afla un bărbat de 27 ani, recalcitrant, acesta agresându-l anterior pe un alt localnic.
Din verificările efectuate s-a constatat faptul că în jurul orelor 15:30, în timp ce se aflau în zona unei cafenele, agresorul de 27 ani l-a lovit pe celălalt bărbat și i-a provocat și distrugeri la autoutilitara pe care o conducea victima.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe faptă prev. și ped. de art. 193 alin. 1 Cod penal, tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prev. și ped. de art. 371 Cod penal, distrugere, faptă prev. și ped. de art. 253, alin. 1 Cod penal și amenințare faptă prev. și ped. de art. 206, alin. 1 Cod penal, urmând a fi soluționat procedural de către polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia.
La data de 07.09.2023, a fost completat materialul probator iar polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia au dispus reținerea pentru o durată de 24 de ore a bărbatului de 27 ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.P.R.9 Șcheia sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.
Mai nouă Mai veche