Doi tineri îndrăgostiți nebunește nu sunt lăsați de preoți să se căsătorească. Motivul invocat de ÎPS Calinic

ÎPS Calinic
Doi tineri din județul Suceava trăiesc o adevarată dramă după ce preoții nu le dau voie să se căstorească, deși dragostea dintre ei este din ce în ce mai puternică. Fata i-a trimis un mesaj arhiepiscopului Sucevei și Rădăuți, ÎPS Calinic, prin care i-a cerut lămuriri cu privire la situația lor, dar nici răspunsul primit de la ierarh nu este încurajator. 

„Bună ziua! Vă trimit acest mesaj cu durere și în același timp cu speranță în suflet. Eu am avut un prieten foarte bun în copilărie, dar și pe parcursul anilor trecuți, care acum 6 luni mi-a devenit iubit, manifestând amândoi sentimente puternice și interes profund unul față de celălalt. Dorind să ne rânduim creștinește și să ne căsătorim, am dat de un obstacol, acela în care diverși preoți cu care ne-am consultat ne-au mâhnit, spunându-ne că nu ne putem căsători, alții ne-au bucurat, dându-ne totuși o speranță. Motivul pentru care unii dintre ei consideră că nu ne putem căsători este faptul că noi doi avem același nănaș de botez; practic, am fost botezați de aceeași persoană, amândoi. Acum vin cu întrebările. Există o speranță sau o rezolvare în cele enunțate? Ce putem face în acest sens, pentru a ne putea căsători?”, i-a scris A.C. arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților. 


„Doamne, ajută!
În acest caz, prin nășia la botez s-a statornicit între dumneavoastră și celălalt fin o rudenie spirituală în grad II. Sfintele Canoane îngăduie dispensă doar pentru gradul III de rudenie spirituală. Din acest motiv nu vă puteți căsători.
Pace și liniște sufletească!”
, a răspuns ÎPS Calinic
Mai nouă Mai veche