„Economia României încotro?”, conferință UGIR la Suceava

Femeile antreprenor din patronatul OFA UGIR, alături de speakeri de notorietate și decidenți guvernamentali, discută pe 29 septembrie în cadrul Conferinței naționale de la Suceava despre impactul evoluțiilor economice recente asupra afacerilor

Organizația Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România (OFA UGIR) organizează la Suceava o dezbatere esențială pentru comunitatea antreprenorilor, în acord cu agenda societății românești. În cadrul celei de-a XI-a conferințe naționale din 29 septembrie 2023, la Mandachi Hotel&Spa, începând cu orele 09h30, cu tema: Economia României încotro? Cum este influențat mediul privat antreprenorial de evoluțiile economice europene și naționale?

Printre subiectele zilei:
 • Contextul economic european și național: înțelegerea schimbărilor și tendințelor economice, pentru a lua decizii informate în afaceri.
 • Cum se reflectă schimbările economice în performanța și profitabilitatea companiilor?
 • Strategii și instrumente pentru succesul antreprenorilor
Conferința va debuta cu mesajele de salut adresate de conducerea administrației locale, cu Carmen Fediuc, Președinte OFA UGIR Suceava și Mirabela Miron, Președinte OFA UGIR în calitate de gazde.

Primul panel va oferi participanților șansa unui un dialog cu:
 • Lucian Ioan Rus, Secretar de Stat, Ministerul economiei, antreprenoriatului și turismului (MEAT), despre strategia de dezvoltare economică a României pe termen mediu și lung; stadiul schemelor de ajutor de stat dedicate firmelor, gestionate de MEAT;
 • Roxana Mînzatu, SSecretar de stat la Cancelaria Prim-ministrului României, coordonatoarea Departamentului pentru Evaluare Integrată și Monitorizarea Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene, despre finanțările pentru IMM-urile din România pentru șansa de a fi competitive la nivel european și mondial;
 • Veronica Arpintin, Secretar de stat, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Republica Moldova, despre rolul IMM-urilor în dezvoltarea economică a țării; sprijinul acordat de guvernul moldovean întreprinderilor în contextul războiului din Ucraina;
 • Tana Foarfă, Director Europuls - Centrul de Expertiză Europeană; consilier politici publice - Parlamentul European, despre schimbările așteptate în economia Europei în următorii ani; provocările generate de Planul Industrial Ecologic european pentru antreprenorii din țara noastră.
 • Teodora Petre, Head of SME Strategy, Raiffeisen Bank despre instrumentele financiare și alte mixuri de finanțare: oferte și soluții de finanțare pentru IMM-uri.

În cel de-al doilea panel, moderatoarea Carmen Fediuc își va concentra întrebările pe provocările în dezvoltarea unei afaceri de succes, într-un dialog cu:
 • Elena Paraschiv-Pop, CEO & founder Business Mind & Business Voice pentru a defini cum ne conturăm strategia de business în contextul economic actual?
 • Mihaela Tudor, CEO & founder „Tudor Communications” despre cât de importantă este vizibilitatea pentru un IMM;
 • Teodora Mihăileasa (tbc), Sofiaman Impex, despre creștere și provocări în continuitatea unei afaceri.

Fiecare antreprenor știe cât de important este să gândească strategic afacerea, dar acest lucru poate fi făcut doar cunoscând principalele evoluții economice în țară, în Europa și în lume. De aceea acest eveniment, gândit în sprijinul antreprenorilor și cu discuții aplicate pe soluții concrete, este mai mult decât util.

Dacă ești orientat spre creștere, diversificare, este cea mai bună ocazie să îți faci o imagine de ansamblu cu viitorul economic al României. Pentru a gândi cele mai potrivite proiecte pentru afacerea ta și pentru angajații tăi.

La final de eveniment veți avea oportunitatea să schimbați idei, să stabiliți noi contacte cu toți participanții, într-o sesiune de networking și pauză de prânz.

Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR promovează:
 • Creșterea importanței rolului femeii în dezvoltarea societății românești,
 • Sprijinirea, dezvoltarea, promovarea femeilor antreprenor,
 • Susținerea inițiativelor de business care vor genera produse și servicii inovatoare.
Mai nouă Mai veche