„Iarbă” și „cristal” vândute pe WhatsApp și Telegram elevilor din județul Suceava. Cinci percheziții efectuate de procurorii DIICOT

Marți, 26 septembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu polițiști din cadrul BCCO Suceava au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza județului Suceava, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că mai mulți tineri din municipiul Suceava și localitățile limitrofe au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc, precum și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori care, în prealabil, îi contactau telefonic sau prin intermediul aplicațiilor tip chat stabilind detaliile tranzacțiilor (ora, locul întâlnirii, prețul și cantitatea).

Astfel, pe parcursul cercetărilor, de la începutul anului 2023 și până în prezent, au fost efectuate mai multe capturi de substanțe psihoactive noi și droguri de risc și mare risc, (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal) de la clienți ai dealerilor de substanțe interzise.

Acțiunea a beneficat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni din cadrul IGPR.
Mai nouă Mai veche