Un cerșetor a câștigat peste 80.000 de lei în jumătate de an. Dosar penal deschis de procurorii DIICOT

Un cerșetor a câștigat peste 80.000 de lei în jumătate de an. Percheziții ale procurorilor DIICOT
Miercuri, 26 septembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu polițiști din cadrul BCCO Suceava, BCCO Pitești și SCCO Dâmbovița, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județului Dâmbovița, într-o cauză penală privind traficul de persoane.

S-a reținut că, la începutul anului 2023, doi suspecți au recrutat dintr-un sat din județul Dâmbovița o persoană vătămată majoră, în vârstă de 60 de ani, cu dizabilitate fizică, și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (lipsa mijloacelor de subzistență, fără perspectiva unui sprijin material ori a vreunei oportunităţi de angajare și sănătatea precară) i-au dat bani sau alte foloase materiale și au obligat-o la practicarea cerșetoriei în beneficiul lor.

Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2023, suspecții au transportat-o pe victimă în diferite localități din județele Suceava, Bacău, Vrancea, Dâmbovița, pentru diferite perioade de timp și au obligat-o la practicarea cerșetoriei în locuri aglomerate, fiind controlată și supravegheată în permanență.

În urma exploatării victimei, suspecții au obținut suma totală de 81.598 lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeș. Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Mai nouă Mai veche