IPJ Suceava, recoltă bogată în weekend: 55 de permise și 49 de certificate de înmatriculare

Doar în perioada 21-23 septembrie 2023, peste 200 de polițiști au acționat zilnic în cadrul organizând 56 de acțiuni punctuale de tip ,,Blitz” și ,,Blocada”, activitățile vizând în special prevenirea și combatere faptelor cu violență și prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunile au atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare. Activitățile au ca scop creșterea gradului de siguranță publică la nivelul județului Suceava.

În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii rutieri au fost utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotarea IPJ Suceava, fără a fi înregistrate în această perioadă evenimente rutiere grave soldate cu persoane decedate sau rănite grav.

Doar în perioada 21-23 septembrie 2023, polițiștii au suspendat 55 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier și 49 de certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 753 de sancțiuni contravenționale în valoare de 313.449 lei pentru abateri la regimul rutier dar și pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Totodată, polițiștii au intevenit la 180 de evenimente și au constatat 69 de infracțiuni.

Din păcate, doar în cursul zilei de ieri mai mulți șoferi au fost identificați din nou au fost identificați din nou după ce au consumat alcool sau substanțe interzise și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.


La data de 23.09.2023, ora 16:46 în timp ce polițiștii SPR 9 Șcheia desfășurau activități de control trafic pe str. Humorului de pe raza satului Șcheia, com. Șcheia, în baza planului de acțiune BLOCADA au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de către un tânăr de 22 ani, din mun. Suceava, care a înmânat permisul de conducere, cartea de identitate, certificatul de înmatriculare a autoturismului și polița RCA.
Deoarece tânărul avea un comportament suspect în momentul opririi de către polițiști, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În continuare, deoarece polițiștii aveau dubii cu privire la comportamentul conducătorului auto, a fost solicitat sprijinul echipajului din cadrul Biroului Rutier Suceava pentru efectuarea unui test pentru substanțe psihoactive.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La data de 23.09.2023, în jurul orei 21:50, în timp ce polițiștii acționau pe raza satului Clit, pe DN2E, la intersecția cu DJ 209J, au oprit autoturismul condus de către un bărbat de 31 ani din satul Clit, com. Arbore.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i prelevate probe mostre biologice de sânge.
De asemenea, având în vedere faptul că asigurarea obligatorie (RCA) a autoturismului era expirată, s-a procedat la întocmirea procesului verbal de constatare a contravenției prin care șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă 1.000 lei, conform art.3 din Legea nr.132/2017, fiind eliberată dovada fără drept de circulație, autoturismul fiind imobilizat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


La data de 23.09.2023, în jurul în jurul orei 23:20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza mun. Rădăuți, strada Ștefan cel Mare, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier în cadrul acțiunii ,,BLOCADA”, au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism condus de către un bărbat de 38 ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La data de 24.09.2023, la ora 01:00, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Mun. Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier în cadrul acțiunii ,,BLOCADA”, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 29 ani, din com. Dorna Arini.
Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând valoarea de 0,66 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche